reklama

Ako vojaci

Dnes ráno bol na našu ulicu smiešny pohľad. Ostatne, ako každé ráno v stredu. Stáli na rovnakých miestach, tesne pri ceste, priam zoradené, pripravené. Ako vojaci...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Stoja tam takto každú stredu. Každú druhú stredu sa ich počet zdvojnásobí. Niektoré sa objavujú už v utorok večer. Sú pekne zoradené, väčšinou zelené a preto mi pripomínajú vojakov. Tvoria obraz našich dedín a obraz nás, Slovákov.

Odpadkové koše. Prečo tam stoja? Lebo ich tam dajú ich majitelia. Cez deň hrdí manažéri, bankári, učitelia, zamestnanci súkromných firiem, lekári, plynári a robotníci. Večer oddaní poddaní smetiarov. Ich prístupu k práci.

A tak v utorok večer, unavení po celodennej drine, vykladajú kôš na odpad. Alebo v stredu, skoro ráno, v obleku, pred odchodom do práce. Musia, ak ich chcú mať použiteľné ďalší týždeň – teda prázdne. Večer, keď prídu z práce si ich tam nájdu. Niektoré s otvoreným vrchnákom, niektoré prevrátené a ležiace na zemi. Niektoré s odlomeným uchom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale o týždeň ich tam dajú opäť. Dajú ich tam pre smetiarov. Ako hold ich pohodlnosti a drzosti.

Ja som ho tam dnes ráno nedal. Nechal som náš odpadkový kôš stáť pri plote, čiže asi meter od cesty. Nie z rebelstva, nie z dokazovania si kto je lepší. Proste je poloprázdny a nepotrebujem ho mať vysypaný. Budúcu stredu ráno ho posuniem. Podriadim sa. Som Slovák a my sme už takí.

Robert Mazanik

Robert Mazanik

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád architektúru a snažím sa, aby ľudia bývali lepšie. Preto pre nich staviam moderné montované domy. Mám rád Slovensko a jeho pamiatky, založil som stránku venovanú našim pamiatkam. Zoznam autorových rubrík:  Moderné drevostavbySlovenské pamiatkyPamiatky vo sveteStary blogMoje knihy

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu