reklama

Hantuchovej šepot nestačí na Šarapovej vreskot a Ivanovičovej hajde

Daniela Hantuchová má za sebou už dva zápasy v základnej červenej skupine na turnaji majsteriek v Madride. Účasť na tomto záverečnom turnaji si vybojovala až v Linzi, kde zvíťazila a predstihla práve Šarapovú, ktorá sa dostala do Madridu namiesto Venus Williamsovej. Američanka totiž napokon svoju účasť v Španielsku stornovala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (zdroj: foto: press.jrc.it)

Na prvý zápasnastúpila Daniela už v utorok proti Ruske Marii Šarapovej, ktorá hralasvoj prvý zápas po niekoľkých týždňoch. Hantuchová si trúfala, no v prvomsete napokon Šarapova získala o jeden brejk naviac a vyhrala hov pomere 6:4. To už sa vreskot Šarapovej stupňoval a s nímprichádzala aj stratená istota v úderoch a najmä v servise, naktorý Hantuchová len ťažko hľadala recept. Zápas to bol síce vyrovnaný, alevýkriky Šarapovej dokázali rozhodiť našu reprezentantku a tá napokonprehrala druhý set v pomere 7:5.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V streduokolo 22:00 bol na programe druhý zápas našej hráčky proti Ane Ivanovičovej.Srbka začala ako z veľkej knihy a onedlho vyhrávala už 5:0.Hantuchová hrala slabo a kŕčovito, možno jej ešte hučalo v hlavez utorňajšieho zápasu so Šarapovou. V závere setu sa pozbieralaa odvrátila pri podaní Ivanovičovej hrozbu kanára a dokázalaskorigovať na 6:2. V druhom sete mala výhodu brejku opäť Srbka, aleDaniela veľkou bojovnosťou dotiahla set až do tiebrejku, v ktorom obehráčky predvádzali vynikajúci tenis. Dlho si obe držali svoje podaniea jedna krásna výmena striedala druhú. Bol to naozaj zážitok, so smutnýchkoncom pre našu hráčku. Prehrala totiž napokon 11:9 i napriek tomu, žemala šancu troch setballov. Po prvom sete som mal chuť ten tenis vypnúť, ale neľutujem, že som hodopozeral až dokonca. Kiežby hrala Daniela vždy tak, ako v druhom seteproti Ivanovičovej. Hantuchová síce už prišla o nádej postúpiť zo skupiny,napriek tomu to bol po piatich rokoch opäť veľký úspech slovenského tenisu.Škoda, že jedna z našich nádejných hráčok, Jarmila Gajdošová, bývalá topjuniorská hráčka sveta, chce reprezentovať Austráliu. V prvej stovke mámeteraz už len Danielu a nádejnú Dominiku Cibuľkovú. Kde sú tie časy, keďsme mali v prvej stovke 7 hráčok... Ešteže aspoň Daniela drží slovenskúvlajku pomerne vysoko.

Matúš Mažec

Matúš Mažec

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študent vysokej školy, čaká ma posledný rok magisterského štúdia a pracujem už 5 rokov v oblasti printových a elektronických médií. Zoznam autorových rubrík:  HokejFutbalOstatné športyZo životaGlosySúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu