reklama

Možno aj burina môže byť užitočná

Práve som si pustila Beethovenovu 9. symfóniu, ktorá mimo iného obsahuje aj časť, s názvom „ Óda na radosť“. Mám to už opočúvané najmenej tisíc krát, lenže dnes je to naozaj výstižné. Aj keď tento úsek symfónie zaznel v mojom živote už veľakrát, nikdy som to tak nebrala.Nedokázala som sa radovať z toho, čo bolo naozaj dôležité. Prišlo mi to také normálne a nikdy som nepredpokladala, že by sa naozaj zlé veci, ktoré som zažila v mojom živote mohli skončiť aj katastrofou. Tou mojou, samozrejme.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (112)

Bola som presvedčená, že keby jedno hovno letelo po oblohe, tak padne na moju hlavu. Až dnes som pochopila, že to je presne naopak. Od môjho narodenia som disponovala toľkým šťastím, že momentálne mám obavy, ako to bude po zvyšok môjho života. Či som si svoje šťastie už nevyčerpala. Často som mala na mále a vždy som sa z toho nejakým spôsobom vylízala.

Nebudem tu všetko opisovať, spomeniem asi iba to najhoršie. V sedemnástich som mala opuch mozgu, v dôsledku užívania drog. Navŕtali mi dieru do hlavy aj miechy. Ostala som ochrnutá. Sami lekári sa vyjadrovali dosť skepticky. Najprv, či prežijem a potom, či sa vôbec ešte niekedy postavím. Postavila som sa a rozchodila to. Trvalé následky minimálne.

Druhý krát som ochrnula o pár rokov neskoršie po aplikovaní kraku intravenózne. Tiež som to rozchodila.

Viac krát ma museli v akútnom stave vykrízovať v umelom spánku a zlyhávali mi pre život dôležité orgány, takže ma museli kriesiť.

K tomuto všetkému musím pripočítať bezvedomie, otras mozgu, predávkovanie, životu nebezpečné zranenia, a tak ďalej. To všetko niekoľko krát, samozrejme v súvislosti s drogami a mojim životným štýlom. Veď nie nadarmo sa hovorí, že zlá burina nevyhynie.

Zlá burina sa presne na mňa hodí. Keď sa pozriem koľko perspektívnych, dobrých a úspešných ľudí „rastie“ navôkol, mňa naozaj možno označiť iba za burinu. Každý sa jej chce zbaviť a odstrániť ju nejakým definitívnym spôsobom. Ale ona sa aj napriek tomu nedá vykynožiť. Skôr alebo neskôr znovu vyrastie, hoci aj cez betón, či asfalt. A tak neostáva nič iné, len s ňou naďalej bojovať, alebo ju ignorovať. Až sa nájde niekto, kto v tej burine nájde aj niečo pozitívne. Okrem toho, že je to škodná rastlina, môže byť napríklad veľmi liečivá ak trebárs Púpava. Tá je dokonca aj krásna a pritom je to burina.

Som strašne rada, že práve ja patrím k takýmto burinám a dúfam, že budem mnohým ľuďom užitočná. Terajšie a dúfam aj budúce obdobie môjho života mi pomáha prekonávať vlastné životné peripetie, ktoré som si sama vytvorila, no môže to byť veľmi užitočné pre ostatných.

Zistili mi protilátky na hepatitídu C, no vírus mi nenašli. Neuveriteľné?! Možno áno, ale nie v mojom prípade. Isté je, že som tu chorobu už mala, lebo moje telo si vytvorilo protilátky. Po opakovaných testovaniach mojej krvnej vzorky môžem víťazoslávne prehlásiť, že: NEMÁM hepatitídu C a nie som infekčná.

Snáď som si to vysvetlila dobre. Pravdou však ostáva, že patrím k tým 20% šťastných jedincov, ktorí si dokázali sami vyliečiť smrteľnú chorobu, bez podania akýchkoľvek medikamentov. Teda, ak sa za lieky nepovažuje heroín, pervitín a iné svinstvá, ktoré som do seba cpala. (Preboha, ak niekto z vás trpí smrteľnou chorobou, neberte toto ako návod!)

Takže pečeň mi zatiaľ ostáva. To je dobré, myslím že ju ešte budem potrebovať pre svoj budúci život. Mám ďalší dôvod na radosť. Ako dobre, že Beethoven napísal niečo také ako je „Óda na radosť“. Aspoň to mám čím osláviť. Aj keď si nemyslím, že to komponoval pre príležitosť, akou je tá moja. Ale radosť je radosť, nech je vnímaná akokoľvek. Pre mňa určite.

Tatiana Melisa Melasová

Tatiana Melisa Melasová

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  Všeobecné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu