
Tak a je to tu. Už z diaľky mi to moje espresso rozvoniavalo. Normálne som sa naň tešila. Neskôr ako som sa dočítala v nápojovom lístku, pripravujú kávu z kvalitných kávových zŕn z Tadž Mahálu a Indie. Možno to tak nie je, no aspoň mám zatiaľ dobrý pocit. Prvé čo som spravila bolo, že som si pritisla nos úplne až k horúcej rozvoniavajúcej hladine kávy. K tej kvalitnej pene, ktorá sa na mňa usmievala a akoby prosila, ochutnaj ma za horúca. Odolala som. Hneď na to som si kávu premiešala pena ,ktorá ma tak zvádzala naozaj bola taká, akou sa zdala. Stále a stále, po každom pomiešaní sa vrátila za mnou. Keď mi káva pomaly začala chladnúť na teplotu, pri ktorej som ju mohla aj sŕkať, pustila som sa do toho. Farba, vôňa a pena boli zatiaľ bezchybné a oku- lahodiace, no čo chuť ? To najdôležitejšie ?!
Prvý dúšok bol opatrný, s očakávaním. Buď to bude katastrofa, alebo fascinujúci chuťový zážitok. Môžem s čistým svedomím napísať, že v tom momente som sa svojimi zmyslami preniesla skutočne do Indie a každá jedna kvapka, ktorá mi tancovala po jazyku bola lahodná a výnimočná. Žeby som konečne našla „doupě“ božskej kávy ? Podnik vcelku príjemný s veľkými obrazmi z Kuby na stenách, ktoré Vám pripomínajú prostredie nekonečných plantáží s kávou, obsluha tak isto, a dokonca aj to pre mňa najprioritnejšie- káva. Priplatím si radšej nejaké to euro navyše za „obyčajné“ espresso, ako piť niečo, čo nie je predávané ako skutočné umenie. Po včerajšom búrlivom záchvate z nekvalitnej kávy som sa do toho ponorila celá, a vyplatilo sa.
Neskôr, keď som bola zaplatiť, spýtala som sa aj na to, či je skutočne pravdou krajina pôvodu kávy, ktorú som pila. Boli takí ochotní a zlatí, že mi dokonca ukázali aj kávu z ktorej to robia a ako ju robia. Veľmi ma to potešilo a odporúčam sa niekedy zastaviť v La Case del Café, v Martine :-)
PS: Odporúčanie a reklama je rozdiel :-)
PPS: Neničte si kávu zbytočnou smotanou a príliš veľa cukrom. ;-)
Michala