reklama

Prestupová sága okolo Davida De Geu skončila víťazstvom Manchestru United

Španielsky brankár David De Gea už bol viac ako jednou nohou v Reale Madrid. Nakoniec ostal hráčom Manchestru United, s ktorým dokonca podpísal novú zmluvu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Počas nedávno skončeného prestupového obdobia sa snáď nevyskytol deň, v ktorý by nejaký zo zahraničných zdrojov neinformoval o prestupe Davida De Geu. Okolo 24-ročného Španiela celé leto krúžil španielsky veľkoklub Real Madrid. Hoci rodák z Madridu, ktorý v Anglicku pôsobí od roku 2011, písomnou ani ústnou formou svojho zamestnávateľa o umožnenie odchodu nepožiadal, zrejme po presune do bieleho baletu túžil, napriek tomu, že je odchovancom a fanúšikom madridského Atlética. Špekuluje sa, že späť do rodného mesta ho ťahala predovšetkým prítomnosť rodiny, priateľov a priateľky, v ktorej dome De Gea v posledný deň prestupového obdobia čakal na výsledok rokovaní medzi Manchestrom United a Realom Madrid.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po linke Manchester-Madrid sa síce v posledných rokoch upieklo množstvo dohôd, prestup Davida De Geu v hodine dvanástej stroskotal kvôli neskorému dodaniu potrebných náležitostí. Za administratívnu chybu, ktorá zamedzila hráčskej výmene De Gea-Navas, sa kluby navzájom obvinili. 

Kto bol za neskoré dodanie prestupových papierov zodpovedný a či sa zo strany predstaviteľov Manchestru United jednalo o cielené konanie, zostalo pred fanúšikovskou obcou zahalené rúškom tajomstva. 

Za jednoznačného víťaza tejto prestupovej ságy však možno bezpochyby označiť Manchester United. David De Gea totiž ani nie dva týždne potom, čo sa takmer stal hráčom Realu Madrid, podpísal s najúspešnejším klubom na Britských ostrovoch nový kontrakt do roku 2019, ktorý môže byť predĺžený ešte o ďalšiu sezónu. Týmto krokom si Červení diabli minimálne na ďalšiu sezónu vyriešili k svojej absolútnej spokojnosti brankársku otázku, no čo je však najpodstatnejšie, pre prípadné ďalšie vyjednávania s Realom Madrid sa dostali do komfortnej pozície.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak bude chcieť Fiorentino Peréz o rok De Geu podpísať, bude si musieť pripraviť podstatne tučnejšiu sumu ako bola tá, za ktorú ho mohol získať tento rok. Z Davida De Geu, ktorý prežil počas víkendu víťazný návrat do základnej zostavy United, sa v budúcnosti môže stať najdrahší brankár histórie. 

Zrejme sa dá predpokladať, že jeden z najtalentovanejších brankárov sveta skôr či neskôr do Realu Madrid prestúpi. Aj keď nikde nie je napísané, že David De Gea nakoniec novo podpísaný kontrakt v Anglicku nedodrží. Sám sa totiž vyjadril po podpísaní novej zmluvy s Manchestrom takto: ,,Som potešený, že začínam novú kapitolu mojej kariéry United. Vždy som rád hral s týmito veľkými hráčmi pred našimi fantastickými fanúšikmi. Manchester United je špeciálny klub a Old Trafford je pre mňa ideálnym miestom, kde môžem naďalej rozvíjať svoju kariéru. Som rád, že toto ťažké leto už mám za sebou a môžem sa sústrediť na tvrdú prácu, aby som sa zlepšil a pomohol spoluhráčom k úspechom."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ktohovie, či týmto vyjadrením De Gea nechcel len uchlácholiť fanúšikov z Old Traffordu. Nakoľko úprimné boli jeho slová, ukáže až čas. Svet futbalových prestupov sa však v každom prípade stáva rok čo rok menej a menej predvídateľným, takže nech sa už v budúcnosti situácia okolo gólmana Manchestru United vyvinie akokoľvek, netreba byť z toho prekvapený. 

Michal Bakoš

Michal Bakoš

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Po úspešnom absolvovaní strednej školy budú moje kroky pravdepodobne smerovať cestou športového novinára. Skúsenosti so žurnalistikou mám z viac ako dvojročného písania pre rôzne printové médiá. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu