reklama

Prečo na východe vyhral Gašparovič?

Lebo... Ak chcete vediet viac o tom, čo si myslim prečo to tak bolo prečítajte si blog.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (136)

Skoro každý z nás sa pri svojej osobnej voľbe budúceho prezidenta pýtal sám seba čo bude mať on, jeho rodina, priatelia.... z toho ak sa prezidentom stane ten, ktorý kandidát. Tak nejak to asi prebiehalo aj na východe našej republiky.

Bol som členom volebnej komisie v obci Ubľa. Bolo tam okolo 650 oprávnených voličov. Voliť v druhom kole bolo 381 voličov, 53 volilo Radičovú, 324 Gašparoviča a 4 hlasy boli neplatné.

V prvom kole mi členovia komisie, ktorý pochádzali z Uble vraveli, že nepríde voliť veľa ľudí, lebo mnoho z obyvateľov pracuje v Česku. Mali pravdu, v prvom kole bolo voliť len 270 ľudí. Gašparovič vtedy získal 205 hlasov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno si poviete "hlúpi (zaostalí) východniari (Rusnáci)". No ja si dovolím oponovať. Mne tí ľudia vôbec nepripadali hlúpi, ani zaostalí. Podľa mňa volili podľa zdravého rozumu. Mikuláš Dzurinda nikdy nebol v tejto obci (aspoň o tom neviem). Taktiež za jeho osemročnej vlády táto obec nezaznamenala výraznejší rozvoj, práve naopak muselo odtiaľ odísť mnoho mužov, aby dokázali uživiť svoje rodiny.

Potom nastúpil k moci Fico. Podporil výstavbu multifunkčného miniihriska a dokonca ho bol aj sám otvoriť. V tom istom čase obec zrekonštruovala obecný úrad. Taktiež tu žije množstvo starších ľudí. Tí dostali bonusy k dôchodkom. Nový "politický idol" bol na svete.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chcel by som počuť rozprávať rečníka, ktorý by týchto obyvateľov presvedčil, že treba voliť opozičného kandidáta, čiže opak toho, čo hlása ich "miláčik". Vlastne by mi stačilo, ak by taký človek odišiel z tejto obce nezbitý alebo aspoň neopľutý.

Toto je príbeh obce Ubľa. Dovolím si však tvrdiť, že tento príbeh nie je raritou, ale skôr pravidlom. Dzurindovci za 8 rokov spravili veľa správnych reforiem, ktoré naštartovali našu ekonomiku, no veľmi málo pre ozajstný východ (teda nie Košice a Prešov). Zabudli na to, že ľudia nežijú len v Košiciach a možno ešte v Prešove, ale aj na východ, juh a sever od týchto miest. Nemali tú "drzosť" prísť sem ani pred voľbami a tak nech sa nečudujú, že voľby sa rozhodli v prospech Gašparoviča práve tu, na ozajstnom východe.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja osobne som volil Radičovú. Keďže bola väčším dobrom pre Slovensko. Viem, že smerovanie Fica a jeho zločineckej bandy nie je správne a, že Gašparovič je starý komunista, ktorý ako hovorí jeden trefný predvolebný slogan "myslí náhodne a jazdí závodne", tak ako celá koaličná vláda, no tvorím výraznu menšinu východu Slovenska.

Na východe jednoducho slabo vidieť efekt Dzurindovských reforiem. Viem, že to nie je ľahké, ale pravdepodobne bolo viac potrebné ukázať praktický efekt aj na ozajstnom východe rovnako ako na západe. Tiež sa tu mohli politici častejšie ukázať a možno by teraz nemuseli mať hlavy sklonené.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tu však žijú rovnakí ľudia ako na celom Slovensku, platia rovnaké dane a majú rovnaké hlasovacie právo ako v zvyšku našej republiky. A na to mnoho politikov zabúda. Fico a jeho "kumpáni" však nie a preto sa teraz môže vytešovať a my smútiť. Škoda, že niektorým sa oči otvárajú až vtedy, keď je už neskoro.

Michal Čop

Michal Čop

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Mišo zo Sniny. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu