reklama

Keď raz začnú rozprávať

Vládnutie nie je len tak. S vysokým rastom ekonomiky, so štátnou kasou, ktorá nejaké to rozhadzovanie znesie, a s rozšíreným pocitom, že toto bude hádam aj naveky – to sa vládne. Ale nič nie je naveky.

Písmo: A- | A+

Pán Murgaš nikdy nepatril k heroickým postavám osobnostného výkvetu Smeru, takže jeho „svedectvo" o praktikách v strane a vláde tak aj vyzerá. Hoci pomenovanie pre štát široko-ďaleko najvýhodnejšieho dodávateľa papiera nie je úplne malicherným príspevkom do zbierky vládneho obstarávania Model 2006 turbo. Takéto zviditeľnenie pre celoslovenskú verejnosť nenápadného, no vo Zvolene celkom obľúbeného politika pána Maňku je samozrejme účelové. Ak však budeme veriť pánovi Murgašovi aspoň trošku, europoslanec Maňka nestratil v Bruseli kontakt s domovinou, nie je odtrhnutý od našej reality.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Robert zareagoval len tým, či som to musel tak tvrdo povedať," tvrdí pán Murgaš o reakcii pána premiéra, keď ho údajne upozorňoval na klientelistické praktiky medzi bratmi. Ako a prečo sa rozhovor odohral (súboj dobra a zla, alebo záujmov a záujmov), nevieme, ale veta vyzerá autenticky. Takú si jeden nevymyslí. A neznie ako dobromyseľné káranie, ale ako plne informované sprisahanectvo.

Pán Maňka sa bráni, pochopiteľne. Útokom. Obviňuje z dlhodobej neschopnosti pána Murgaša. Nemal by zabúdať, že tak hovorí o päťročnom županovi za stranu Smer, do včera jej členovi a oňahdy podpredsedovi, ktorému stranícku funkciu ponúkol Robert Fico. A o ktorom by dodnes pekne hovorili (a vraj upratali do Bruselu), ak by on hovoril pekne o ich.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prvá lastovička leto nerobí, ale raz priletia kŕdle a príde aj leto. Súčasný premiér už ukázal veľké schopnosti a politické zručnosti, ale jednej skúsenosti ešte ani nepričuchol. Keď „jeho" ľudia začnú rozprávať. A raz začnú. To je istejšie, ako jeho víťazstvo vo voľbách 2010. Pretože takým spôsobom robí politiku.

Sergej Michalič

Sergej Michalič

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Most of the time I don't have much fun. The rest of the time I don't have any fun at all. (W. Allen) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu