reklama

Karma

Určite ste sa už všetci niekedy zamysleli nad tým, či naozaj funguje. Či sa Vám niekedy vráti to, že ste svoje posledné peniaze v peňaženke dali tej úbohej panej na ulici alebo či Váš bývalý zažije to, čo vďaka nemu Vy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Karma alebo "božie mlyny", je jednou z vecí, na ktoré sa dnešní ľudia čím ďalej častejšie odvolávajú. Najmä mladí no aj starší ľudia veľmi často používajú vety ako "karma je zdarma" alebo "božie mlyny melú pomaly, no isto". Zabúdame si však uvedomiť, že to načo sa odvolávame, platí obojstrane. 

Často sa pýtame prečo my? Čo som spravil/a? Čím som si to zaslúžil/a? 
Rozumiem. Často je ťažké pochopiť prečo sa nám deje to, čo sa nám deje. No môžem Vám s istotou povedať, že za každú jednu vec v našom živote čiastočne môžeme sami. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hovorí sa, že nemáme iným robiť to, čo nechceme aby robili oni nám. A to je presne to, o čo v karme ide. Niekto nám ublíži a naše ego a tú urazenú časť, prvé čo napadne je, že to máme vrátiť. No zamyslime sa.. chceme to vracať? Pretože to, že to vrátime neznamená, že si budeme kvit. Znamená to, že tomu človeku sa účty vyrovnajú, no náš bude v mínuse. Nám sa to zlé čo spravíme musí vrátiť. Tým by sme sa uzavreli do nekonečného kolotoča, v ktorom si navzájom budeme vracať to zlé. 

Čo keby sme skúsili myslieť inak? 
Ak nám niekto ublíži, zraní nás to. Ale okrem toho nám do života vo väčšine prípadoch dá veľmi dôležitú lekciu. Niekedy o dôverčivosti, niekedy o správaní a inokedy o niečom úplne inom. Ale poučíme sa. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Môj dedko mi vždy vraví, že sa mám učiť na chybách iných a byť múdrejšia ako oni. No povedzme si úprimne, najlepšie sa učí na chybách vlastných. Ak nám rodičia povedia "nechytaj ten plech, páli" je to len varovanie. Ak sa však naozaj popálite, naučíte sa, že to varovanie má nejaký dôvod.

Vracajme si to dobré. Ak nám niekto pomôže na ulici s taškami, pomôžme my niekomu inému. Nemusí to byť tá istá osoba. Môže to byť niekto úplne iný. No vráťme to dobré čo sa nám stalo.

Usmievajme sa na ľudí. Dávajme si darčeky. Drobnosti, sedmokrásku, ktorá skrajší deň alebo bozk na líce, ktorým potešíme. Vracajme to dobré čo sa nám prihodilo späť do našej karmickej nádoby. Verte mi, že život nám príde krajší a lahší ak budeme dávať rovnako veľa dobra, ako nám v živote bolo dopriate. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nesnažme sa za každú cenu povedať všetko zlé čo vieme. Urobiť všetko zlé čo môžeme. Nesnažme sa si ubližovať. Buďme ľudia vo všetkých ohľadoch.

Smejme sa, usmievajme a robme náš svet krajším. 

Dominika Michaličová

Dominika Michaličová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka strednej školy, ktorá by sa rada podelila o svoje myšlienky, príbehy a zážitky ktoré zažívam či s priateľmi, rodinou alebo osamote.Budem rada ak sa vyjadríte k mojim myšlienkam, zapísaných na týchto stranách. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu