reklama

Strata

Otvoríš oči a myslíš len na to jediné. Len na jedinú vec, ktorá ťa robila šťastným. Myslíš na to prečo to tu už nieje a kam to zmizlo. Máš pocit, že nikdy už nič také nepríde a že už nikdy neuvidíš to čo si videl keď si to mal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Mali ste niekedy pocit, že ste stratili chuť do života alebo že nemáte ani minimálny dôvod vstať z postele a vyjsť z izby do nového dňa? Presne tento pocit má každý človek čo niečo stratil. Straty bolia a trápia aj tých najšťastnejších. Môžete stratiť zamestnanie, milovanú osobu, vzťah s niekym na kom Vám záležalo. Môžete prísť o domáceho maznáčika, o postup ktorý dosahujete. O zdravie, krásu, peniaze alebo aj životný štýl. A najviac zabolí keď stratíte lásku.

Existuje jeden citát: ,,Stratiť lásku je strašné. Klame, kto vraví, že smrť je horšia." - Bob Marley.
Boba som nepoznala. Nikdy som nepočúvala jeho hudbu ani sa nikdy nesústredila na jeho život či činnosti počas života. Ale tento citát je viac ako pravdivý. Pravdou je, že keď prídete o lásku, prídete o čas seba. O kúsok ktorý sa vo Vás vytvoril, o časť Vás, ktorá sa niak zmenila a naprogramovala na to, že je niekto stále pri Vás - v dobrom aj zlom. Prídete o kúsok svojho života, vytvorí sa veľa voľného času ktorý naznačuje, že niečo chýba a že kedysi tam bolo niečo, čo tento čas vypĺňalo. Zrazu neviete, čo s týmto časom. Hľadáte niečo, čím to vyplníte. často sa stane, že nech robíte čo chcete nikdy sa necítite naplnený. Stále je vo Vás tá bolestivá prázdnota. Tá samota ktorú priam fyzicky pociťujete.. Priateľov od seba posielate preč, akúkoľvek pomoc odmietate, rady neprijímate, pretože máte pocit, že nikto Vás nevie pochopiť a nikto nevie ako sa cítite. Zobúdzate sa osamelý, chodíte po meste a nevnímate nič len cestu pod nohami. Nič Vás nebaví, nenapĺňa, nezaujíma, na nič sa neviete sústrediť. Často plačete a prehrávate si v hlave rozhovory, situácie, spoločné chvíle a spomienky na každú maličkosť. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viete čo to je? Depresia.
Nie taká tá depresia na ktorú potrebujete pomoc špecialistov a lieky. Je to depresia s ktorou sa musí vysporiadať každý sám. Niekedy to trvá pár dní, niekedy mesiace.. Sú prípady kedy aj po rokoch máte v hlave stále tú jedinú osobu čo od Vás odišla. 
Ľudia často však nevedia ako na to. Hľadajú pomoc v článkoch, skúsenostiach iných ľudí a anonymných priznaní na sociálnych sietiach, pretože netušia čo so sebou a ako sa vyrovnať s tým, že čo bolo samozrejmé zrazu už vôbec neexistuje. 

Niečo Vám však poviem: Stop. Nepomáha to. Prestaň
Nehľadajte pomoc u iných. Hľadajte ju sami v sebe. Nesnaž sa prestať na to myslieť. Potláčať to, Ti nijak nepomôže. Nezmeníš tým realitu. Mysli na to koľko len chceš. Plač ako často sa Ti zachce. Rozprávaj o nej/ňom komu chceš a koľko chceš. Na to, aby si sa mohol pohnúť ďalej musíš jednu kapitolu najprv uzavrieť. Neuzavrieš ju tým, že všetko potlačíš a zatlačíš do úzadia a budeš čakať na moment, kedy to v tebe vybuchne ako jadrová elektráreň vo Fukushime. Až si budeš istý, že už si vyplakal a oplakal všetko čo sa dalo, že si si ponadával na hlúpe city a ľudí a sociálny systém nastavený v našej krajine, že si znadal každému zamilovanému hercovi/herečke/animovanej postavičke, ktorí ti vravia aká je láska jednoduchá a krásna, potom sa začni zameriavať na to čo ďalej. Až potom. Až budeš mať čistú hlavu, a budeš vedieť čo chceš a potrebuješ, vtedy sa začni zamestnávať a zmysluplne vypĺňať to nekonečné množstvo volného času. Zapoj sa do dobrovolníctva, cvič, nakupuj, čítaj knihy, nájdi si brigádu/prácu, kresli, rob športy, cestuj. Rob si úplne všetko čo chceš, čo ti napadne a čo ti príde správne. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nezasekni sa, no nezabúdaj, že cit nieje čiarka na papieri. Nevieš ho vygumovať. Je to škrabanec v laku na stole. Zostane už dokonca a je len na tebe, či budeš nad ním plakať, zalakuješ ho a necháš ryhu ktorá ťa bude vytáčať alebo všetko vybrúsiš a prerobíš.

Dominika Michaličová

Dominika Michaličová

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som študentka strednej školy, ktorá by sa rada podelila o svoje myšlienky, príbehy a zážitky ktoré zažívam či s priateľmi, rodinou alebo osamote.Budem rada ak sa vyjadríte k mojim myšlienkam, zapísaných na týchto stranách. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu