Americké palacinky

Nie sú to tie tenké crepes na ktoré sme boli dlhú dobu zvyknutí, naopak tieto US style sú úžasne nadýchané a jemné, také chutné, že ich musíme mať aspoň raz-dva krát do mesiaca. Je možné ich pripraviť na sladko, aj na slano. Do cesta viete pridať drobné ovocie, ktoré pri pečení príjemne skaramelizuje, aj kúsky čokolády. Môžete pridať kukuricu a drobné kocky šunky, alebo aj hrášok alebo čokoľvek čo vás napadne a na čo máte chuť. Napečené pre celú rodinu ich budete mať oveľa rýchlejšie než keď pripravujete tenké, na tanieri sa ale dlho neohrejú a za pár minút sú preč. No a keďže je čas obeda...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (26)
Americké palacinky
Americké palacinky (zdroj: www.foto-recepty.sk)

Suroviny:

250g hladkej múky

5-6 vajec

pohár mlieka (250-270ml)

lyžička prášku do pečiva

štipka soli

Pripravujeme ich BEZ cukru. Nie je to chyba, osladíme si ich až na tanieri. Uvedené množstvo surovín vystačí na prípravu 6-8ks celotanierových palaciniek. To je pomerne dosť, toto množstvo vystačí pre 4 osoby.

Obrázok blogu

Na začiatok si oddelíme bielka, ktoré vymiešame na sneh. Žĺtky, múku, mlieko a prášok do pečiva vymiešame na hladké cesto.

Obrázok blogu

Sneh z bielok pridáme a opatrne zapracujeme do cesta.

Obrázok blogu

Rozohriatu panvicu potrieme kvapkou oleja, rovnako ako keď pripravujeme bežné palacinky. Cesto dávkujeme varechou. Nemusíme ho nijako razantne rozlievať do strán, pokojne ponecháme hrúbku cesta 5-6mm, pri pečení by nám mala výška palacinky stúpnuť až na asi 1cm, také hrubé a nadýchané palacinky chceme mať ako výsledok.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Palacinku opečieme bežným spôsobom z oboch strán, je to rýchly proces.

Obrázok blogu

Palacinky osladíme až na tanieri. V štátoch by si na ne dali ovocie, sladkosti a celé by to poliali javorovým sirupom. Ja obľubujem kombináciu medu a domáceho jahodového džemu.

Obrázok blogu

Keď do palaciniek zapekáme ovocie, stačí ho pridať do cesta na panvici. Napríklad čierne ríbezle, čučoriedky...

Obrázok blogu

Keď palacinku otočíte, ovocie skaramelizuje.

Obrázok blogu

Nebojte sa skúšať a namiesto ovocia pokojne pridajte kukuricu a kocky šunky. Alebo skaramelizovanej slaniny. Predstavám sa medze nekladú. Ak máte odskúšané vlastné uletené kombinácie, napíšte mi o tom do diskusie.

Michal Latta

Michal Latta

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  22x

Som človek, ktorý neustále hľadá a skúša niečo nové. Nedokážem sedieť na mieste a nič nerobiť. Zoznam autorových rubrík:  Naše obľúbené receptymince-numizmatika.skČriepky z ciestNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

107 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

764 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu