Jablková pena

Tento jednoduchý recept je určený pre mužov, ktorí si chcú udobriť svoje polovičky. Takže poďme machrovať, ženy nečítať, obsahuje aj komentáre :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)
Jablková pena
Jablková pena (zdroj: Michal Latta)

Zaručene vyvolá úsmev na tvári vašej manželky alebo priateľky. A to hneď z niekoľkých dôvodov:

- je to taká ženská fajnová vec tá jablková pena (my muži by sme si z jablka pokojne aj uliali)

- nie je na ňom veľmi čo pokaziť a chutí prekvapivo dobre (je rýchle pripravený a nech to robíte ako chcete, vždy sa nejako dopracujete k výsledku)

- niečo také by od vás vaša polovička vôbec nečakala (takže ju vlastne prekvapíte, keď nie iným, tak aspoň špinavou kuchyňou - pochváľte sa aktivitou, že ste sa akože k niečomu z lásky k nej odhodlali)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- pôsobí to premakanejšie než uvariť praženicu, alebo chlieb s masťou a čajom (jednoducho zamachrujete)

- suroviny sú lacné, dostupné a obyčajne v každej domácnosti bežne k dispozícii (takže ich nemusíte kupovať, ale vláčiť ich z obchodu aj tak vláčite vy, takže aby ste mali menej práce, recept je len pre dvoch)

Držím Vám palce. Mne sa to podarilo nasledovne.

Suroviny pre dvoch (myslia sa manželka a svokra, hej?):

2-3 jablká (pokojne aj staršie)

2 bielky z vajec (obyčajne 1 jablko = 1 vajce)

1 balíček vanilkového cukru (dáme do jabĺk)

1 lyžica cukru (dáme do bielkov)

1 lyžica citrónovej šťavy (dáme do jabĺk)

SkryťVypnúť reklamu

niečo na ozdobenie

Obrázok blogu

Vanilkový cukor môžete nahradiť škoricovým. Škorica a jablká sú ako dvojičky a perfektne sa chuťou k sebe hodia. V tomto recepte chceme dosiahnuť čo najkrémovejšiu štruktúru a preto vanilkový, keďže sa rozpustí bezo zbytku...

Obrázok blogu

Jablká očistite, podlejte 1dcl vody a prikryté duste asi 10 minút.

Obrázok blogu

Po udusení z jabĺk odlejte vodu. Do jabĺk primiešajte sáčok vanilkového cukru a lyžicu citrónovej šťavy. Zmixujte na jemné pyré.

Obrázok blogu

Z bielkov a lyžice cukru vymiešajte tuhý sneh. Ak jablkovú penu nechcete konzumovať hneď, ale si ju necháte odloženú v chladničke, tak misku s bielkami vložte do hrcna s horúcou vodou a sneh vymiešajte v miske, ktorá je naložená v tomto horúcom vodnom kúpeli. Tým vlastne bielka počas šľahania uvaríte a oni vám nespadnú tak rýchlo. Jednoducho pena bude viac nadýchaná ak to šľaháte v horúcom vodnou kúpeli. Ľudsky povedané bude mať svokra menej dôvodov na frflanie.:)

SkryťVypnúť reklamu

Do ušľahaných bielkov primiešajte jablkové pyré.

Obrázok blogu

Naložte do misiek a ozdobte niečím pekným.

Obrázok blogu

Teraz už stačí len zamachrovať. Držím vám palce!

Michal Latta

Michal Latta

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  22x

Som človek, ktorý neustále hľadá a skúša niečo nové. Nedokážem sedieť na mieste a nič nerobiť. Zoznam autorových rubrík:  Naše obľúbené receptymince-numizmatika.skČriepky z ciestNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

90 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu