
Suroviny:
1 uhorka
1 hlávkový šalát
1 zväzok redkvičky
1 zväzok jarnej cibuľky
5 stredných zemiakov
1-2 biele jogurty
mleté čierne korenie
soľ, lyžica olivového oleja
(môže byť aj kaleráb alebo iná jarná zelenina)

Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Všetku jarnú zeleninu nakrájame tak ako ju chceme mať v šaláte. My krájame na väčšie kusy. Snažíme sa každý druh krájať iným spôsobom aby sa nám zelenina vzájomne nelepila. Podľa chuti pridáme aj kaleráb, alebo inú obľúbenú jarnú zeleninu.

Šalát umyjeme a natrháme alebo nakrájame na väčšie kusy. Vložíme do misy s ostatnou zeleninou. Biely jogurt rozmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Vylejeme na vrch šalátu. Pridáme ešte lyžicu olivového oleja.

Všetko dokonale premiešame a ak je potrebné ešte dochutíme soľou.

A servírujeme s čerstvým chlebom alebo pečivom. Tohto šalátu vždy pripravujeme veľkú misu a "natlačíme sa až do plna". Každý deň. Tak veľmi ho máme na jar radi. Neskôr v máji ho ale už nepripravujeme, to už u nás doma vo veľkej miere nastupujú ryby a k nim servírujeme iné šaláty.