Šaláty z údených rýb

Oplatí sa používať čerstvé suroviny. Chuť Vám dá za pravdu. Každý z dnešných troch tipov by som si určite objednal v reštaurácii. Ak by ich niekde mali v ponuke. Niekedy mám pocit, že do väčšiny slovenských reštaurácií kvalitné šaláty ešte neprenikli. Vyskúšajte si urobiť poriadny šalát u vás doma a pochopíte ten rozdiel. Takýmito šalátmi pokojne nahradíte hlavné jedlo alebo večeru počas pracovných dní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Tuniakový šalát s ovocím
Tuniakový šalát s ovocím (zdroj: Michal Latta)

Tuniakový šalát s ovocím

1bal údený tuniak

1 šalát dubáčik

1 balenie šalát poľníček

cherry paradajky

jahody trávnice (lesné jahody)

hruška

mozzarella

dressing: citrón, kôpor, soľ, ostrá horčica, EVOO (extra panenský olivový olej)

Obrázok blogu

Najskôr si vymiešame dressing. Zmiešame olivový olej 3 diely, citrónovú šťavu 1 diel, lyžičku ostrej horčice, kôpor a soľ.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Pridáme oba šaláty a dobre premiešame aby sme ochutili každý lístok.

Obrázok blogu

Pridáme mozzarellu a paradajky. Primiešame k šalátu.

Obrázok blogu

Pridáme nakrájanú hrušku a jahody.

Obrázok blogu

A servírujeme. Na vrh rozložíme plátky údeného tuniaka. Podávame s cesnakovou alebo bylinkovu bagetou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Taliansky ovčiarsky šalát s údeným lososom

Suroviny:

šalát

šalátová uhorka

jarná cibuľka

mozzarella

vajce uvarené na tvrdo

údený losos

redkvička

citrón, soľ, EVOO na dochutenie

Obrázok blogu

Dressing si vymiešame obdobným spôsobom ako pri prvom šaláte. Použijeme 3 diely olivového oleja a 1 diel citrónovej šťavy. Zeleninu, mozzarellu a vajíčko nakrájame.

Obrázok blogu

Premiešame a pridáme plátky lososa. Dobrú chuť!

Obrázok blogu

Zemiakový šalát s údenou makrelou

Suroviny:

varené zemiaky nakrájané na kväčšie kocky

filety z údenej makrely

rucola

hlávkový šalát

redkvička

šalátová uhorka

jarná cibuľka

na dressing: 3 diely EVOO, 1 diel citrónovej šťavy, soľ, lyžica kyslej smotany a kôpor

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Vymiešame si dressing. Listy šalátu obalíme v dressingu. Zeleninu nakrájame.

Obrázok blogu

Pridáme makrelu ktorú rozlámeme na kúsky. Všetko dobre premiešame a servírujeme.

Obrázok blogu

Som presvedčený, že ak vyskúšate ktorýkoľvek z dnes prezentovaných šalátov, tak určite budete netrpezliví a budete hľadať všetky možnosti ako sa najrýchlejšie dostať k druhému a potom k tretiemu. Všetky sú vynikajúce a predstavujú skvelú alternatívu na rýchlu večeru v pracovných dňoch. Navyše sú vyrobené zo surovín, ktoré už dnes nie je problém kúpiť takmer v každom obchode.

Info pre stálych čitateľov môjho blogu. V lete trávim víkendy vonku, takže v nedeľu nepíšem. Posnažím sa publikovať cez týždeň. Ďakujem.

Michal Latta

Michal Latta

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  24x

Som človek, ktorý neustále hľadá a skúša niečo nové. Nedokážem sedieť na mieste a nič nerobiť. Zoznam autorových rubrík:  Naše obľúbené receptymince-numizmatika.skČriepky z ciestNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

325 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

108 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu