Talianska fazuľa

Priemerná ročná spotreba strukovín na Slovensku sa pohybuje okolo 1,5kg na obyvateľa. Svoj podiel si obyčajne zjeme vo forme fazuľovej či šošovicovej polievky. Vzhľadom k možnostiam ktoré nám strukoviny ponúkajú je to málo. Európsky priemer je okolo 3,5kg a prekvapivo ho zvyšujú krajiny okolo Stredozemného mora. Recept ktorý Vám chcem dnes ukázať je veľmi jednoduchý a populárny v celom Stredomorí a na Balkáne. V Taliansku ho ochutnáte na bruschette, v Grécku a Bulharsku vám týmto spôsobom pripravenú fazuľu ponúknu takmer v každej reštaurácii. Vyhľadajte a ochutnajte miestne strukovinové recepty počas letnej dovolenky pri mori. Na múkou zahustený šošovicový prívarok na tých pár dní určite zabudnete.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)
Talianska fazuľa
Talianska fazuľa (zdroj: Michal Latta)

Suroviny

1 hrnček fazuľa borlotti alebo maslová biela

(borlotti je strakatá bielo-flialová, po uvarení taká ako vidíte na obrázku)

2-3 ks strúčiky cesnaku

2 ks jarná cibuľka

Hrsť petržlenovej vňate

EVOO (extra virgin olivový olej)

Vínny ocot, soľ, čierne korenie mleté

Fazuľu uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme a necháme v chladničke vychladnúť. Cesnak nakrájame na jemno.

Obrázok blogu

Cibuľku a lístky petržlenu nakrájame na drobno a primiešame.

Obrázok blogu

Dochutíme soľou, štipkou mletého čierneho korenia, pár lyžicami olivového oleja a octu. Podávame na bruschette, alebo s čerstvým tmavým chlebom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Ak si chceme urobiť krajší deň, tak si k fazuli pripravíme talianske opekané zemiaky. Uvarené zemiaky opečieme na panvici a počas pečenia k nim pridáme 1 nakrájanú hrubú papriku, trošičku sušenej slaniny a vetvičku rozmarínu.

Obrázok blogu

Skvele sa hodia k našej fazuli.

Obrázok blogu
Michal Latta

Michal Latta

Bloger 
  • Počet článkov:  86
  •  | 
  • Páči sa:  23x

Som človek, ktorý neustále hľadá a skúša niečo nové. Nedokážem sedieť na mieste a nič nerobiť. Zoznam autorových rubrík:  Naše obľúbené receptymince-numizmatika.skČriepky z ciestNázorySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Marcel Rebro

Marcel Rebro

143 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu