
Potrebujete:
jahňacie mäso (nožičky sú najlacnejšie)
pór, mrkva, cibuľa - cibuľka, cesnak
maslo, bylinky: šalvia, rozmarín, mäta
čierne korenie, soľ
biele víno

Najkôr si umiešame bylinkové maslo. Ak ho nepoužijete všetko, tak ho môžete skladovať zabalené do potravinovej fólie v chladničke.

Jahňacie mäso si nožom narežeme tak, aby sa nám vytvorili malé kapsy. Tie naplníme trochou bylinkového masla.

Do alobalu dáme trochu z každej zeleniny, 1 kus mäsa, ktoré ešte okoreníme a polejeme 2-3 lyžicami bieleho vína. Každý balíček bude samostatná porcia.

Zabalíme a pečieme v rúre na 200 stupňov asi 45-50minút. Môžeme ich piecť aj v pahrebe, tak ich budeme na veľkú noc pripravovať my s rodinou na chate v Tatrách.

Po upečení necháme 5 minút postáť a opatrne otvoríme aby sme sa neobarili vodnou parou.

Na jahňacej nožičke je asi toľko mäsa ako na kuracom stehne, možno len trošičku menej. Jahňacie nožičky sú preto najlacnejším jahňacím mäsom, ktoré vieme zohnať. Určite sú jedným z najchutnejších. Dobrú chuť, veselé veľkonočné sviatky a христос воскресе!
