reklama

Absolútna spravodlivosť!

Ak existuje jedno pravidlo, na ktoré sa dá spoľahnúť, tak je to pravidlo o vesmírnej spravodlivosti. Zákon o sadení a žatí. Mne sa včera stala vec, ktorá si zaslúži článok. Stratil som peňaženku. Našiel som ju vo svojej schránke nasledujúci deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Nič v nej nechýbalo, ani 800 korún, ani kreditka na 20.000,- vôbec nič, čo ale chýbalo je človek, ktorý tento dobrý skutok vykonal. Bol by som rád, ak by sa mi ozval, aby som mu mohol poďakovať za množstvo času, ktoré mi ušetril pri vybavovaní nových dokladov. Bol by som rád, ak by som ho mohol odmeniť za množstvo peňazí, čo mi ušetril, o ktoré by som určite prišiel, ak by ju našiel niekto iný. Bol by som rád, ak by mi dovolil pozvať ho minimálne na večeru za jeho charakter. Aj keď by som tohto človeka veľmi rád stretol, pravdepodobnosť je malá. Nechcem podceniť silu internetu a dúfam, že sa mi to podarí, ale aj keby sa mi to nepodarilo, jedno viem: Vesmír mu to všetko vráti. Ako sa hovorí: Božie mlyny melú pomaly, ale isto. Raz sa mu stane rovnako skvelá vec, ako mne urobil on či ona. Vesmír mu to vynahradí na niečom inom. Vesmír každému vždy všetko vráti!Možno nie dnes, tento týždeň, ale všetko, čo do sveta vypustíte sa vám vráti. Aj s úrokmi! Ak ste dobrí k ľuďom, tak si s najväčšou pravdepodobnosťou nájdete partnera, ktorý bude rovnako dobrý k vám. Jednoducho ho pritiahnete.Ak robíte niečo, čím ubližujete niekomu inému, tak ak vás nechytí ruka zákona, tak vás chytí vesmír a neviem, neviem, čo je horšie. Videli ste už niekedy starého, spokojného, usmievavého mafiána? Nie? Ktohovie prečo. Ja verím, že odpustenie, láska a porozumenie sú liekom na choroby tohto sveta.

Michal Muránsky

Michal Muránsky

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Optimista, dobrodruh, hľadač pravdy, bývalý mestský poslanec, couchsurfer, potápač, spisovateľ, daytrader (doplním keď budem vedieť viac) Zoznam autorových rubrík:  Future newsImpulzget realposlanecWingmanov denníkšportPoéziaŠkandálometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu