reklama

Musí byť politický kandidát automaticky vyradený z komunitnej diskusie?

Musí byť politický kandidát na primátora automaticky vyradený z komunitnej diskusie o alternatívnom vzdelávaní? Nie je to diskriminácia jeho?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Áno, je, pokiaľ sa chce zúčastniť ako radový občan, ako všetci ostatní, v tomto prípade väčšinou mladé mamy, ktoré hľadajú najlepšiu cestu vzdelania pre svoje deti. Ako keby nebol politickým kandidátom a mal úprimný záujem na budovaní niečoho nového. A pokiaľ neprichádza s cieľom získavať hlasy pre komunálne voľby.

Je však taká situácia u nás reálna? Je niekto schopný vidieť v politickom kandidátovi, ktorého väčšina prítomných pozná iba z bilboardu, na chvíľu radového občana s úprimným záujmom o vec a o vlastný príspevok? A hlavne, nájdu sa vôbec takí kandidáti, ktorí 10 dní pred svojím veľkým dňom dokážu na 2 hodiny úplne vypnúť svoju mesiace trvajúcu kampaň v hlave?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Veril som, že to tak je, preto ma v prvom momente sklamalo, že ho kamarátky organizátorky presvedčili, že na jeho účasť nie je vhodný čas. Ešte pred dvomi týždňami ho jedna pozvala, no potom sme usúdili, že nie sme pripravení na účasť nijakých politických kandidátov a namiesto toho dievčatá všetkým žilinským kandidátom poslali otázky písomne. A tohto kandidáta požiadali, aby nechodil.

Napriek tomu prišiel. A vraj, ako som sa na konci dozvedel, mal pripravenú tašku s propagačnými materiálmi a chystal sa v polovici po svojich vyjadreniach odísť. Tak to naozaj nebolo vhodné a bolo by nám to narušilo i tak napráskaný program.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže nič nové pod slnkom slovenským, ale aj na tomto sa učíme. A verím, že to náš nečakaný hosť pochopil a ak sa na radnicu dostane (čo by som ja uvítal), tak ešte prejaví svoj nefalšovaný záujem pomôcť tejto novej iniciatíve.

Michal Žarnay

Michal Žarnay

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Dosiaľ hlavne učiteľ dospelých ľudí a občiansky aktivista. Píšem o tom, na čo práve najviac myslím. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťŠpanielskoNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu