reklama

dlha cesta za vlastnym bytom

Takze ked sa nam uz uspesne podarilo dorazit do realitky, to sme este netusili, ake prekvapenia nas budu cakat.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Pani v realitke nam predlozila zmluvu o buducej kupnej zmluve a sou vtedy zacala. Mali tam stanovenu dost vysoku kauciu, presnejsie 100,000. a k tomu divne podmienky. Napriklad jednou z nich a pre nas dost nevyhovujucou a dolezitou bolo, ze keby sme nahodou odstupili od zmluvy tak musime zaplatit navyse dalsich 100000. Inak peniaze za byt sme mali zlozit asi tak do dvoch tyzdnov, co bol tiez troska sibenicny termin, ale budis. 

Tak sme sa dohodli, ze zalohu zlozime v stredu (bol pondelok), lenze to sme este netusili, ze to tak nebude. Volala som pani, ze kedy by nam vedeli spravit znalecky posudok, kedze sme to potrebovali k ziadosti o uver do banky, pani realitacka dost nahnevane a podrazdene odpovedala, ze az ked zlozime zalohu a zlozila. Ziadne blizsie vysvetlenie, kolko dni od zalohy a podobne. Tak sme zacali o tom premyslat a skoro sme to vzdali.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vecer som zase hladala na nete nejake bytiky, ked mi padla do oka ponuka na byt, ktory sme uz zavrhli, ale ponukala ho ina realitka. Zavolala som tam a overila som si adresu, poschodie a proste vsetko. Musim podotknut, ze ten isty byt ponukala tato realitka za omnoho nizsiu cenu. Tak sme sa dohodli, ze sa stretneme v kancelarii novej realitky a rovno zlozime zalohu (ktora bola tiez nizsia).

A tam dalsie prekvapenie, okrem toho, ze cestou sa nam pokazilo auticko ( co som spominala v predchadzajucom clanku). Len tak do reci prislo na financovanie nehnutelnosti, kedze islo o uver tak aj z akej banky a vtedy nas prekvapil pan realitak, ktory nam danu banku zamietol, lebo nema o nej referencie a je nova na trhu. Takze zase sme odisli na prazdno a s peniazkami vo vrecku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na druhy den nam volal pan realitak a ospravedlnil sa a povedal nam, ze sme opat v hre a mame sa znovu stretnut a podpisat zmluvu. Stretli sme , zmluvu podpisali, a o dva dni neskor som mala v rukach znalecky posudok. Medzitym som absolvovala sedenia s financnou poradkynou, ktora bola mila a ochotna. Nemala problem sa nam prisposobit. My sme si vybrali banku, v piatok som podavali ziadost o uver a v pondelok sme ho mali schvaleny. Prekvapilo nas toako rychlo a zrazu tak hladko ide.

Dalsie prekvapenie nas cakalo v banke, kde sme mali prist podpisat zmluvy. Den predtym som sa dohodla s panou, ze prideme rano, ona vraj uz bude mat zmluvy pripravene, bude stacit ich len podpisat. Kdeze. Prisli sme a pani nam povedala, ze sa este len tlacia a nie su podpisane pani riaditelkou. Nastastie ta bola ochotna ih podpisat spolu s nami a este si s nami aj podebatovat.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No a tu sa nas kolotoc skoro skoncil. Chvilu sme cakali, kedy banka prevedie peniaze na ucet pana predavajuceho a my sa mozme nastahovat do nasho "noveho", spolocneho bytiku. Ten cas prisiel ani nie o tyzden a my sme sa nakoniec 21.3. konencne prestahovali do svojho. Ale tym sa problemy vobec neskoncili. Prave naopak, aj nase stahovanie bolo zaujimave a to co nasledovalo potom.... To zase niekedy nabuduce :))) 

Patrícia Michniková

Patrícia Michniková

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem zivot a krasne dni a tie horsie nejak prezijem :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnécestovaniezabavaNezaradenépoviedky

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu