reklama

Chuť slzy

V tej slze sa trblietal celý pocit. Bola krehká a maličká ako hrášok. Skotúľala sa mi po nose a zastavila na špičke. Zotrela som ju ukazovákom a ochutnala jej chuť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Skúšali ste už chuť slzy? Chutí zvláštne. Moja kamarátka, dobrá biologička, by mi určite povedala, že slza je dôsledkom slzných žliaz alebo podobnej veci (v akých sa ja nevyznám), ale myslím takú naozajstnú chuť slzy, aj ten pocit. V ústach mám pri plači sladko a slza mi celú chuť ozvláštni.

Mám rada chuť slzy, aj keď sa síce kotúľa v mojom zármutku. Slzy a plač sú čarovná záležitosť, aj keď to znie najskôr čudne. Keď plačem, hovorím si, aká som hlúpa, že plačem. Popritom zistím, že je ešte veľa vecí, ktoré milujem a ktoré bolia. Práve tie veci zo mňa robia človeka a dávajú mi chuť plakať. Plač v podstate nemám rada, lebo prejaví pred inými, čo je vo mne citlivé a čo si strážim. Keď ma vidia plakať pre veci, ktoré sú nepodstatné, je to mrzutosť z vyvŕšených vecí.

Ozajstný plač? Cenná perla. Keď iní plačú, robí ma to silnou a ochotnou pomôcť. Aj keď ma ich zármutok bolí, viem, že som pre nich cenná, ukazujú mi svoju perlu. Keď sa roztvorí ulita, je to ako zazrieť svetlo v tmavých útrobách zahalených závojom. A tam je ukrytá duša.

Jana Mihalčíková

Jana Mihalčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

dievča, ktoré chodí s doširoka otvorenými očami a hltá nimi všetko nádherné, čo mu príde do cesty:) Stačí malinký plamienok svetla, ktorý prežiari všetky tmy (aj tie najčiernejšie).inak študentka Právnickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave Zoznam autorových rubrík:  Jeden z pohľadovSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu