reklama

Internetové telefónne zoznamy - hľadajte čísla ľahko a bezplatne

Koľkokrát ste si potrebovali zistiť niekoho telefónne číslo? Je jednoduché si zavolať na asistenčnú linku a podľa zadaných údajov Vám ho zistia. Ale za poplatok. Neplatťe zbyťočne, zistite si ich na internete!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)


Ako prvý operátor spustil internetový telefónny zoznam, ešte pod značkou Slovak Telecom. Ponúka vyľadávanie podľa priezviska, resp. obchodného mena a minimálne mesta bydliska / sídla spoločnosti. Nájdete ho na internetovej adrese: telefonny.zoznam.sk

Tam nájdete nasledovný webový formulár

Obrázok blogu


Ak vám systém podľa zadaných kritérií nájde nejakého úžívateľa, poskytne Vám aj adresu účastníka vrátane interaktívnej mapy.

Ak by ste sa chceli preklikať cez stránku T-Mobile-u a nájsť bezplatný telefónny zoznam, stratili by ste drahý čas úplne zbytočne. Totižto už len nájsť platený zoznam je obtiažne. Ten nájdete v sekcii t-zones - Viac - Zoznamy. Cena informácie pre Easy je 14.90 Sk a pre paušál 11.80 Sk vrátane DPH.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale hovoril som o bezplatných zoznamoch a aj T-Mobile má ten svoj. K vyhľadávaciemu formuláru sa dostanete len cez stránky T-Com na adrese http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1623, pomocou linku Telefónny zoznam spoločnosti T-Mobile. Zaujímavosťou však je, že ak si tento link dáte do svojich záložiek (bookmarkov) a následne ho otvoríte, vyhľadávací formulár Vám jednoducho nezobrazí. Kto vie prečo?!

Vyhľadávací formulár T-Mobile vyzerá takto:

Obrázok blogu



Obrázok blogu

Orange ponúka vyľadávanie priamo na svojej stránke orangeportal.sk v sekcii Zoznamy - Telefónny zoznam. Vyhľadávací formulár nájdete na adrese: www.orangeportal.sk/zoznamy/tel_zoz/zoznam.dwp a vyzerá nasledovne:

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pri hľadaní je potrebné zadať bezpečnostný kód z obrázku a minimálne priezvisko / obchodný nazov a mesto.
 

Obrázok blogu

O2 je momentálne na začiatku svojho pôsobenia na Slovensku a poskytuje zatiaľ len predplatené služby. Rovnako ako ostatní operátori neposkytuje telefónne čísla predplatených kariet a to ani prostredníctvom internetu. S rozbehom paušálnych služieb sa to však určite zmení, už len pre to, že operátor je povinný poskytovať informácie o telefónnych číslach.

Na záver

Internetové telefónne zoznamy sú určite dobrým pomocníkom, keď chcete rýchlo a hlavne zadarmo získať potrebné telefónne číslo. Obsahujú však len paušálne čísla zákazníkov, ktorí nepožiadali o utajenie.

Peter J. Mikula

Peter J. Mikula

Bloger 
  • Počet článkov:  25
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Má rád, keď vstane a vidí, že vonku bude krásny deň, vôňu kakaa a chuť čerstvého pečiva s pravým maslom a jahodovým džemom

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu