A teraz si, milé sestry, povieme, čo sa stane, ak do vašej útulnej broskyňovej kuchyne barbarsky vtrhne vareniachtivý muž. Ikebanu môžme po treťom oliatí olejom vyhodiť, pôvodná broskyňová farba pod nánosom horúcej masti z prskajúcich klobás pomaly transformuje na sivú. Prestieranie je vhodné vymeniť za igelitový obrus, ktorý muž počas varenia malebne pokrýva súvislou vrstvou použitých mištičiek, hrncov, tanierov a lyžičiek. Kvetom na okne zdá sa masť nevadí, na pofŕkané črepníky sa dá zvyknúť. Muž pozná druhov korenia šesť (zrejme na podobnom princípe, ako rozoznáva len šesť farieb): tri základné (čierne korenie, soľ a paprika) a tri extra (majoránka, pivo a čili paprika). Minimálna dávka oleja na prípravu akéhokoľvek jedla je pol litra. Všetky jedlá sa pripravujú na oleji alebo masti. Zelenina nie je jedlo. Zeleninu treba konzumovať so slaninou, aby nám nebolo zle. Správna dávka cesnaku je veľa. Správna dávka čili je tiež veľa. Vzácnej návšteve servíruje kávu a čaj v hnusných obitých reklamných hrnčekoch RAJO, ktoré ste doteraz nevyhodili len nejakým nedopatrením.
Nutričnú hodnotu má len to jedlo, ktoré má chuť. Chuť nie sú bylinky a muškátový oriešok. Chuť je slaná, štipľavá, slaninová a klobásová. Ak mu naservírujete kuriatko okorenené presne vyváženým pomerom kardamónu, kurkumy a bazalky, poleje ho litrom kečupu a osolí polovicou obsahu soľničky. Pod vplyvom médií usúdil, že pre udržanie zdravia sú potrebné aj vitamíny. Preto je v rámci prevencie skorbutu po rezni ochotný zjesť čokoládový puding so šľahačkou.
Akurát by ma zaujímalo, prečo mu to "varenie" trvá o polovicu kratšie ako žene a prečo je výsledný produkt (po zliatí pol litra prebytočného oleja) chutnejší ako môj!