reklama

Predávate nehnuteľnosť? De-personalizujte ju!

Príprava nehnuteľnosti na predaj môže byť v určitých prípadoch pomerne zložitá. Špeciálne v prípadoch, keď je nehnuteľnosť preplnená zhmotnenými spomienkami na život jej obyvateľov. Avšak, pokiaľ ste sa rozhodli nehnuteľnosť predať, je načase pozerať dopredu a pripraviť ju na predaj. Najdôležitejším bodom prípravy nehnuteľnosti na predaj je jej de - personalizácia. Tím sa zabezpečí, že potenciálny kupujúci sa bude cítiť už ako vo svojej vlastnej nehnuteľnosti a nie Vašej.  Existuje niekoľko základných pravidiel, ako pripraviť nehnuteľnosť na príchod zvedavých potenciálnych kupujúcich. Tu sú tri základné, ktoré navyše (takmer) nič nestoja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Odstráňte všetky osobné veci

Úplne prvým krokom ku de – personalizácii Vašej nehnuteľnosti je, že odstránite všetky osobné veci a dekorácie. To znamená fotografie, rámiky, obrazy a čokoľvek iné, čo zdobí nehnuteľnosť ale súvisí s Vašim osobným vkusom. Ukážte záujemcom prázdny priestor v ktorom si môžu predstavovať svoje vlastné bývanie. Pokiaľ sú veci, ktoré si chcete vziať, urobte tak ešte pred prvou obhliadkou.

Osviežte nehnuteľnosť maľovkou

Nová maľovka dodá nehnuteľnosti novú, sviežu príťažlivosť. Nič nezvýrazní pekný interiér tak, ako nová maľovka na stenách. Je to rýchle, lacné a účinné riešenie. Samozrejme najbezpečnejším riešením je použiť neutrálne farby. Pamätajte si, že Vaša obľúbená fialová alebo modrá môže vyslovene prekážať kupujúcemu. Detské izby osviežte jasnými farbami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyprázdnite odkladacie priestory

Odkladacie a úložné priestory sú pre potenciálnych kupujúcich v novom bývaní naozaj dôležité. Počítajte s tým, že Vám budú liezť do zásuviek so spodkami a budú otvárať Vaše skrine. Odstráňte všetky osobné veci z odkladacích priestorov. Pokiaľ stále bývate v nehnuteľnosti, je nutné pobaliť veci do škatúľ. Tieto umiestniť buď do garáže, alebo si zožeňte iný, dočasný priestor pre uskladnenie. Všetko, čo ostane na svojom mieste musí byť uložené naozaj ukážkovo a prehľadne.

Urobte všetko preto, aby Váš domov vítal potenciálneho kupujúceho úplne sám. Urobte svoj domov vizuálne príťažlivým, ale dekorácie nesmú odrážať Vaše osobné pocity. Perspektívni záujemcovia si budú predstavovať samých seba vo Vaše nehnuteľnosti a nesmú sa cítiť ako narušitelia Vášho osobného priestoru.

Milan Čierťažský

Milan Čierťažský

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Od roku 2013 som majiteľom a konateľom spoločnosti INOR s.r.o., ktorá vedie tri divízie - reality, stavba, development. Klientom pomáham s kúpou a predajom ich nehnuteľností, s výstavbou ich vysnívaných domovov a tiež s prípravou a realizáciou developerských projektov. Moja filozofia je jednoduchá - Vaše starosti preberáme my. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu