reklama

Neprijal by p. prezident Kiska ani komunistov, ak by sa dostali do parlamentu ?

Nesúhlasím z Vašimi názormi, ale spravím všetko preto, aby ste ich mohli povedať. (voľne) G.B.SHOW.  Pán prezident Kiska sa svojim rozhodnutím ignorovať legálne zvolenú stranu stal viac sudcom a prokurátorom ako prezidentom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (55)

Ak sa hlási k našej kresťanskej tradícii, tak by mal vedieť, že " Boh nesúdi, pretože vie všetko". Ak si ctí našu veľmi chudobnú demokratickú tradíciu, tak si možno spomenie na Masarykovské "Pravda zvíťazí". Aby ale mohla zvíťaziť, musíme ju poznať. Izolovať legálnu stranu znamená vytvárať jej podmienky, ktoré pre izolované sústavy platia obecne: V izolovanej sústave prebiehajú samovoľné deje v smere zvyšovania entropie, čiže neporiadku. Obávam sa, že tým spravil izolovanou sústavou nielen Kotlebovu stranu, ale do istej miery aj seba. Začína sa u nás anarchia?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak prezidenta nezaujíma názor 200 000 voličov a občanov Banskobystrickej župy, potom nie je prezidentom všetkých občanov Slovenska a už vôbec nie je nestranícky. Nedivil by som sa, keby Kotleba vyzval svojich voličov, aby pána prezidenta Kisku tiež ignorovali.

Prezident nie je minister v zmysle služobník obyvateľstva, ale v demokratickom štáte nie je ani samovládca. Slovenský prezident má právomoc dať milosť, ale neviem o tom, že by mal právo trestať.

Ak Kotleba porušil zákon, treba ho stíhať. Ak neporušil zákon, potom je diskriminovaný pre svoje názory. Aký je ale potom rozdiel medzi dnešnou atmosférou na Slovensku a pred rokom 1989?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak župana Kotlebu odsudzujeme za jeho staré prehrešky, tak si spomeňme na exprezidenta Šustera, ktorý patril medzi najvyšších funkcionárov KSČ. Aj komunistickú stranu niektorí politici považovali za zločineckú organizáciu, ale neviem o tom, že by niekto Rudolfa Šustera ako prezidenta ignoroval. A Kotleba, ak nič iné, je županom Banskobystrického kraja, a teda aj reprezentantom jeho obyvateľov, a to sú voliči aj samotného prezidenta.

(Nevolil som Kotlebovu stranu, nebol som v KSČ.)

Milan Kovačič

Milan Kovačič

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Narodil som sa 25 mája 1940 v Bratislave. Som otcom dcéry a troch synov, všetci majú vysokoškolské vzdelanie. Som absolventom Prírodovedeckej fakulty UK a Chemickej fakulty SVŠT v Bratislave. V roku 1969 som bol vylúčený z 5 ročníka , neskôr rehabilitovaný. Chemickú fakultu som absolvoval po 50 ke. Pracoval som v obchode, OK uholných doloch, Figare, na CHTF SVŠT,vo výskume a 40 rokov profesionálne v ochrane ovzdušia. Angažoval som sa v ČSM( predseda BODST, Figare a na CHTF SVŠT,aktivista MV) v ROH( predseda v Štátnej technickej inšpekcii ochrany ovzdušia), Vysokoškolskom hnutí, (predseda sociálnej komisie) v SZOPK (predseda najväčšej ZO na Slovensku, tajomník, neskôr predseda MV SZOPK v Bratislave). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu