reklama

Trúfne si Drucker pozrieť do očí Špirkovi?

Na začiatku mesiaca Marec 2018 sa pred slovenskú verejnosť s obavami o svoj život a život svojej rodiny, postavil jeden z najodvážnejších ľudí z prostredia, kde sa už neriešia fazuľky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Vasiľ Špirko so svojou 18 ročnou praxou na pozícii špeciálneho prokurátora, hrdinsky predstúpil pred médiá a so zovretým hrdlom naložil ešte vtedajšiemu ministrovi vnútra Róbertovi Kaliňákovi, vrátane jeho obchodných partnerov - komplicov. Skutočnosti, ktoré odzneli z jeho úst boli extrémne závažné a v rámci princípov fungovania právneho štátu, ktorými sa bývalý premiér R. Fico oháňal, priam do neba volajúce.

Len pre pripomenutie, išlo o popis finančnej schémy v celkovom objeme 200 mil. €, ktoré mali byť “vytiahnuté“ z peňazí ministerstva vnútra SR. Nakoľko sa podľa jeho slov stratila akákoľvek dôvera PZ SR, konal tento odvážny prokurátor na vlastnú päsť, za čo mu bol prípad neskôr odňatý a voči jeho osobe podniknuté zo strany istých osôb kroky , ktoré sú nad rámec zdravej demokratickej spoločnosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dnes sa z ministra zdravotníctva Druckera stane minister vnútra. Osoba, ktorá v tomto prostredí nemá absolútne žiadnu skúsenosť, čo sa však pri kvalitne a odborne obsadenom tíme poradcov na ministerstve vnútra dá ešte prepáčiť. Čo sa však nedá prepáčiť a je to dopredu so 100% pravdepodobnosťou isté, že ani minister Drucker nebude tým, kto nájde odvahu ísť proti svojim. Proti tým, ktorí ho vo farbách strany SMER SD na daný post navrhli a nepochybujú o tom, že vie čo má robiť.

Kto má vnútro, má všetko. Rezort vnútra je najsilnejší zo všetkých, avšak jeho korupčná prehnitosť nemá šancu napraviť celospoločenský morálny úpadok a zmraziť, alebo úplne obmedziť korupčné a provízne správanie politických a iných podnikateľských elít s dosahom na politické špičky. V tomto štádiu to už nedokáže ani nový minister Drucker. Dokáže sa aspoň pozrieť do očí Špirkovi a riešiť toho, kto túto prehnitosť výrazne aktivoval? Nie.

Milan Lorinc

Milan Lorinc

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Bez silných morálnych a duchovných zásad niet cesty k lepšej spoločnosti. Kde je pravda, tam je sila. Kto má pravdu, ten je vždy silnejší. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu