reklama

TIETO veci určite nerobte, ak chcete získať prácu

Hľadanie práce vie byť niekedy skutočne stresujúce. Keď vás pozvú na pracovný pohovor, určite ste pocítili radosť, ale aj mierny stres. V hlave vám vybehli hneď otázky typu: „Čo ak niečo pokazím?”

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V dnešnom článku sa dozviete, čo by ste určite nemali robiť, ak chcete získať vašu vysnívanú prácu.

Neklamte

Jasné, že každý sa chce vykresliť v tom najlepšom svetle. Nebuďte skromní, pokiaľ máte dostatok predošlých skúseností. Ak je to ale opačne, tak určite o tom neklamte. Tak či tak by na to vedenie čoskoro prišlo a nakoniec by ste ostali bez práce. Buďte úprimní a zdôraznite, že máte záujem sa naučiť nové veci

Neprimerané oblečenie

Nech máte záujem o akúkoľvek prácu, vždy sa na pohovor slušne oblečte. Prísť na pohovor v teplákoch a obyčajnom tričku nevzbudzuje dojem serióznosti. Ženám sa odporúča zvoliť primerane dlhé šaty, sukňu, blúzku alebo kostým v neutrálnych farbách. Muži by mali siahnuť po košeli a elegantných nohaviciach. Vždy si dajte pozor na to, aby bolo oblečenie čisté a vyžehlené

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nezadržiavajte dych a nerozprávajte príliš rýchlo

Kvôli nervozite a rýchlemu rozprávaniu sa už mnohí uchádzači o zamestnanie zadýchali a lapali po dychu. Buďte v kľude, nádych - výdych. Nemáte sa kam ponáhľať. Pred pohovorom sa poriadne predýchajte a doprajte si krátke dychové cvičenie, vďaka ktorému rozcvičíte pľúca. Taktiež nezabudnite sedieť s vystretou chrbticou, aby boli pľúca otvorené. 

Dajte si pozor na to, aby ste nerozprávali príliš rýchlo. Medzi vetami robte dostatočne dlhé pauzy. Vyjadrujte sa čo najviac prirodzene a uvoľnene. Chcete predsa, aby vám bolo rozumieť. :) 

Stop negativite a ohováraniu

Pri pohovore sa vyvarujte ohováraniu predošlého zamestnávateľa alebo kolegov. Nerobí to vôbec dobrý dojem. Takýmto vyjadrovaním by ste ublížili len sebe. Nikto nechce mať v kolektíve negatívneho a konfliktného človeka, ktorý rád šíri klebety a kráti si nimi svoj čas.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nerobte chyby v životopise 

Vždy si pred doručením životopisu skontrolujte celý text a opravte prípadné chyby. Verte, že také chyby ihneď udrú do očí a zamestnávateľ môže začať pochybovať o vašej dôveryhodnosti. Samozrejme, nie každý zamestnávateľ sa striktne pozerá aj na tieto veci, avšak istota je istota. Nikdy neviete, na akého človeka narazíte.

Milan Tkáč

Milan Tkáč

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  24x

Podnikateľ a kouč, školiteľ osobného rozvoja a predaja. Zakladateľ spoločnosti FIN4YOU a autor knihy Coach. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu