reklama

Tri stratégie na zlepšenie vašej výkonnosti v práci, aj keď vás robota nebaví

Možno ste sa niekedy zamýšľali nad tým ako zlepšiť svoju produktivitu v práci. Je super, keď vás vaša práca baví, pretože potom to ide oveľa jednoduchšie. Pre mnohých je to však iba sen a prácu berie iba ako stereotyp.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

To sa môže odrážať buď na vašej výkonnosti alebo zhoršenej pracovnej morálke. Čo však robiť, aby sme dokázali nakopnúť našu výkonnosť a zlepšiť sústredenosť v práci? Uspokojivé výsledky sa časom môžu prejaviť na vašom plate a takisto aj na celkovej nálade. V tomto článku sa pokúsim zhrnúť niektoré rady, ktoré Vám môžu napomôcť zlepšiť vašu výkonnosť.

1.stratégia – Zlepšite váš „time manažment“ a plánovanie

Mne osobne a mojim kolegom veľmi pomáha organizácia. Takisto sa môžete inšpirovať úspešnými ľuďmi, ktorí vrelo odporúčajú túto metódu. Predstavte si, že máte v práci nasledujúci deň alebo týždeň toho veľa. Problémom je, ak to máte všetko neorganizované. Je to z dôvodu, že váš čas strávený v práci nemusí byť efektívne rozložený. Neorganizovanosť spôsobuje, že máte v hlave bordel a akurát čo príde je demotivácia a frustrácia z dôvodu, že nestíhate, čo môže negatívne ovplyvniť vašu výkonnosť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skúste si sadnúť večer na päť minút pred ďalším dňom, zapísať si do diára alebo do mobilu, čo máte v pláne, čo musíte urobiť a koľko času tomu chcete venovať. Aj keď máte dajme tomu veľa vecí, naplánovanie týchto udalostí vám pomôže lepšie sa zamerať na jednotlivé úlohy a zlepší vašu koncentráciu. Osobne mám vyskúšané, že pokiaľ si do diára alebo online diára nastavím rozpis činností, ktoré chcem stihnúť a držím sa toho v ten deň, som vtedy oveľa viac produktívny. Samozrejme nie všetko vždy splním.

2.stratégia – Zapracujte na svojich zručnostiach

Kto nemá čo zlepšovať, tak ho čaká stagnácia. Vzdelanie, naberanie nových skúseností a vedomostí, budovanie si zručností, napredovanie celkovo má oveľa väčší a hlbší význam ako si myslíte. Iba touto cestou sa dokážete posúvať, zlepšiť svoje know-how na konkrétny druh práce. Ďalším plusom je, že dokážete sa pozrieť na veci aj z inej perspektívy a nájsť tak efektívnejšie riešenia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Môžete začať čítaním kníh vo voľnom čase, zlepšovať si svoje komunikačné zručnosti. Ideálnou cestou je, pokiaľ spojíte príjemné s užitočným. Z dlhodobého hľadiska vám to môže pomôcť lepšie pochopiť súvislosti, dať nový nadhľad a zvýšiť produktivitu, čo sa časom môže takisto ukázať na vašej a zamestnávateľovej spokojnosti. Toto je cesta ku zvýšeniu vášho ohodnotenia.

3.stratégia – Nezabudnite sa venovať aj sebe

Jednou z najdôležitejších vecí je venovanie sa aj sebe samému. Táto činnosť sa neskutočne podceňuje a veľa krát ju podceňujem aj ja. Je to z dôvodu, že niekedy uprednostňujem prácu pred ostatnými dôležitými vecami v živote. Týmto chcem povedať, že dbajte o svoje zdravie, športujte, relaxujte, robte čo Vás baví vo voľnom čase. Nezabudnite, že život ani z ďaleka nie je len práca. Neprenášajte si Váš stres z práce domov. A ak už sa inak nedá, choďte sa poprechádzať, alebo si choďte zabehať, zaplávať, proste vypnite od svojej práce.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nie je dobré mať stále rovnaké myšlienky. Je vedecky dokázané, že šport a relaxácia ma v sebe neskutočnú silu a výrazne pomáha odbúravať stres. Navyše, počas týchto aktivít vám v hlave môžu vzniknúť rôzne skvelé nápady. Aj keď práca v živote je dôležitá, na prvom mieste ste vy, vaša rodina a zdravie. Až potom všetko ostatné.

Milan Tkáč

Milan Tkáč

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  24x

Podnikateľ a kouč, školiteľ osobného rozvoja a predaja. Zakladateľ spoločnosti FIN4YOU a autor knihy Coach. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu