reklama

Čo o duševnom zdraví píšu médiá?

Duševné zdravie je spona, ktorá spája a integruje všetky naše osobnosti. Tie, ktorých sme si plne vedomí aj tie o ktorých ani len netušíme, že ich máme. Je to krehká rovnováha.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ovplyvnená vonkajšími faktormi, fyzickým zdravím aj genetikou. Je to miska váh, ktorá sa počas života mení aj vychyľuje. A preto ma maximálne znepokojuje a znechucuje, keď v mienkotvorných médiách čítam články a komentáre o psychopatoch, psychicky labilných, emocionálne nespôsobilých, príčetných či nepríčetných. Doplň si. Kvalite týchto článkov zodpovedajú aj diskusné príspevky odborníkov a odborníčok /najčastejšie anonymných/ na dané poruchy.

Chýba mi už len stanovisko Ligy za duševné zdravie k celospoločenskej téme číslo jedna. Nikto, média, politici ani plebs nemá právo stigmatizovať už aj tak chorobou poznačených ľudí. Boj s psychickými ochoreniami a poruchami býva ťažký. A častokrát v ňom ide o život. Doslovne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A ešte niečo. Žijeme v 21. storočí a myslím si, že ľudia s ľahšími, liečiteľnými alebo hraničnými psychickými poruchami, ktoré majú pod kontrolou /trebárs aj medikamentóznou/ môžu žiť plnohodnotným životom a byť napríklad aj vo vedúcich funkciách. História nám ukazuje, že spoločnosťou najlepšie prijímaná a prehliadaná býva práve porucha týkajúca sa nedostatku citu a empatie s väčšou či menšou mierou sadizmu, nekrofilizmu, narcizmu /doplň si/ skrývajúca sa za na prvý pohľad ľúbivý a z normy ničím nevybočujúci zovňajšok. Ale čo je to norma? /V každej spoločnosti trochu iná, že./ A teraz, hoď do mňa komentom, kto si bez viny.;)

Miroslava Arpášová

Miroslava Arpášová

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Človek, žena v strednom veku ;). Píšem rada o tom čo mám rada ale aj o tom čo nemám rada. Vyjasňujem si tým svoje vlastné postoje a tajne dúfam, že uspejem:). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu