reklama

Policajti po druhé

Prednedávnom som písal o našich milých orgánoch, činných na našich úžasných cestách. Popísal som niektoré zo svojich pozitívnych skúseností, keďže tie výrazne prevažovali nad negatívnymi. Dnes som bol však nútený si svoj názor trošku poopraviť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Rača, približne 11 hodín večer. Odišiel som z podniku, v ktorom sa fakt moc nedalo vydržať. Bol som tam prvý krát a pravdepodobne aj posledný, toľko opitých detí som už dlho nevidel (asi to bude tým, že som už veľmi dlho nebol v dopleri, ktorý je vždy plný detí). Ešte som mal studený motor, tak som si šiel piánko po tichých prázdnych uliciach, keď zbadám ako mi do cesty skočí osoba s "oranžovým svetielkom" v ruke a ukazuje mi aby som zastal. Odstavil som to na autobusovej zástavke kam som bol nasmerovaný. K okienku mi pristúpil človek, pravdepodobne príslušník policajného zboru. Pravdepodobne preto, lebo vôbec nevyzeral ako policajt. Nemal klasickú policajnú uniformu ani čiapku, akurát čo mal na sebe zelenú reflexnú vestu s nápisom polícia. Obďaleč však stála policajná škoda octávia a o jej kapotu sa opieral jeho kolega (tiež bez uniformy). Bez klasického pozdravu "dobrý večer pán vodič" mi len rovno povedal, nech mu predložím všetky doklady potrebné ku vedeniu motorového vozidla. V peňaženke ich mám všetky pokope, tak som ich pekne vytiahol a podal mu ich, tak ako doteraz každému jeho kolegovi. Technický preukaz mi skoro hodil naspäť, že mu ho mám vytiahnuť z obalu. Ďalej mi takým štýlom vrátil potvrdenie o tom, že mám zaplatené zákonné poistenie a k tomu arogantne dodal: "toto ma nezaujíma". Tak teda vytiahol som technický, podal mu ho a ani ho nezačal pozerať, už si pýtal potvrdenie od fólií. Ak by nebol taký nepozorný keď mi dával naspäť papiere od poistky, všimol by si, že mi vrátil aj certifikát na fólie a potvrdenie o STK. Začal si teda prezerať certifikát. Hneď sa vybral pred auto, kde skontroloval ŠPZku, či sedí s tou čo je na kartičke. Samozrejme že sa zhodovala, tak si pozrel dátum výroby v techničáku, a hned hľadal nálepku o technickej kontrole na prednom skle. Ako ju zbadal, prišiel opäť ku mne a tým svojím príjemným tónom si výpýtal kartičku o tom, že som bol na STK. Podával som mu ju so slovami, že mi ju už vrátil. To ho evidentne rozčúlilo a myslel si asi, že keď na mňa zvýši hlas, tak ma presvedčí o tom, že ju v rukách nedržal.
Očakával som, že mi po tejto buzerácii dá ešte fúkať, ale prekvapivo nedal. Pravdepodobne prístroj radšej nemal ani so sebou, sám totiž pôsobil, ako by mal v sebe už pár poldeci na zohriatie v tej zime. Po tejto tortúre, ktorá samozrejme nič nepriniesla mi vrátil všetky doklady a poslal ma preč. Neviem či mu v ten deň niekto stúpil na otlak, ale správal sa veľmi arogantne, akoby si vybíjal svoju zlosť z toho, že on musí pracovať vonku v tej zime, zatial čo iní sa bavia. A hlavne mi príjde od neho dosť blbé mňa takto buzerovať, keď ho ani trošku netrápilo, že v tej chvíli ako som mu podával doklady okolo nás preletel passat minimálne 80kou (a to tam začínala 40ka). Radšej by sa mohli sústrediť na takých vodičov, alebo aspoň mohli ísť spraviť kontrolu do toho podniku, z ktorého som odišiel. Určite by to malo väčší význam ako zbytočná buzerácia, a kazenie renomé policajného zboru, ktorý ho mal doteraz u mňa celkom slušné.

Miroslav Babič

Miroslav Babič

Bloger 
  • Počet článkov:  205
  •  | 
  • Páči sa:  12x

...dusou cestovatel.. zakladateľ portálu UVOstat.sk Zoznam autorových rubrík:  Myšlienky z nevyspatej hlavyTour de Europe 2009Potulky EurópouPotulky svetomParódia na životSúkromnéFotkyOstatnéSprostostiŠtatistikyOpendata

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu