reklama

Novinár...po politikovi ďalšia nadávka na Slovensku

Neustále obviňovanie "kto položil vládu?" už strácalo na čítanosti, tak sa naše obyčajné hlúpe hyeny (cit. Judr. Róbert Fico Csc.) rozhodli vytvoriť ďalší príbeh, ktorým aspoň na chvíľku oživia nudné životy bežného slovenského občana.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)

Na politikov mám už dlho len jeden názor, ktorý by nebolo vhodné citovať ani po 22hej hodine. Hyeny sa však rozhodli, že ich názor je ešte stále dôležitý a po vytvorení nového nekonečného príbehu (čo na tom, že zapadne prachom tak, ako všetky ostatné) sa samé rozhodli ho brániť zubami, nechtami a rôznymi telesnými tekutinami, ktoré prskajú všade naokolo. Ako argument použili zbraň najsilnejšieho kalibru, slovo slušnosť ("Metódy, ku ktorým sa znížili, nepatria do slušnej spoločnosti" - cit. Nora Slišková). Slovo, ktoré len maličkými písmenkami majú vytlačené v slovníku cudzích slov a 99% z nich ho má pre istotu preškrtnuté hrubou fixou, aby im tam nesvietilo pri tom záchvate svedomia, ktoré sa u nich raz za pár rokov objaví.

Novinári, vy čo:

- píšete články aj s chybami google translatora (skoro všetky články prebraté zo zahraničnej tlače s dvojtýždňovým oneskorením...samozrejme bez uvedeného zdroja)

- píšete neoverené polobludy ako fakty a potom ich v priebehu dňa meníte, len za cenu najvyššej čítanosti (prípad strelca v devínskej)

- nemáte problem naliezť do súkromia každému, koho príbeh by vám mohol priniesť pochvalu a pekné pohladenie od šéfa... samozrejme neskôr doplnené prémiami (tu škoda komentovať...rad za radom všetky "mienkotvorné" média)

- miesto jednej dlhej reportáže o probléme a jasných dôkazoch, len dokážete spísať narýchlo vymyslené teórie, vhodné pre toho, koho chleba jete (všetky politické kauzy rad za radom)

máte tú drzosť oháňať sa slovom slušnosť. Ľuďom, ktorí píšu kvalitné články v obore, ktorému sa rozumejú nehovorím novinári, ale odborníci. Dávať ich totiž do jedného vreca s bandou, ktorej základne hodnoty slušnosti, morálky a hlavne novinárskej etiky nič nehovoria by bola len zbytočná urážka.

"Obvinenia bez dôkazov, zneužívanie dôvery, profesie, prípadne média
pre osobný alebo skupinový prospech, falšovanie dokumentov, skresľovanie
faktov, akúkoľvek lož a zámerné zamlčovanie poznatkov o porušení zákona
a spoločenskej morálky považuje za najväčšie profesijné previnenie."
(cit. Kódex novinárskej etiky Slovenského syndikátu novinárov
Schválené Snemom Slovenského syndikátu novinárov dňa 19.10.1990)


Vy, čo píšete o všetkých týchto politických kauzách denno denne (my vieme aj bez vás, že naša politika je jeden veľký hnoj), ak máte nebodaj diplom zo žurnalistiky, radšej ho vráťte a dajte výpoveď, alebo aspoň choďte písať o dopravnej situácii na našich cestách. Tam budete užitočnejší a konečne bude viac článkov, ktoré sa dajú denne čítať. Ten hnus čo totiž produkujete sa nehodí ani ako kultúrna výplň na záchod.

Na záver si dovolím citovať aj Shootyho, ktorý krásne vystihol, ako naduté sú vaše egá:

"Je to celkom prča, keď bulvár ochká, že sa niekomu nabúravajú do súkromia."

Miroslav Babič

Miroslav Babič

Bloger 
  • Počet článkov:  205
  •  | 
  • Páči sa:  10x

...dusou cestovatel.. zakladateľ portálu UVOstat.sk Zoznam autorových rubrík:  Myšlienky z nevyspatej hlavyTour de Europe 2009Potulky EurópouPotulky svetomParódia na životSúkromnéFotkyOstatnéSprostostiŠtatistikyOpendata

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu