reklama

Večný súboj mužov a žien.

Kto má rozhodovať vo vzťahu - muž, alebo žena? Vraj vždy by to malo byť spoločné rozhodnutie, ale čo ak sa nevedia dohodnúť? Zvyčajne začne boj, v ktorom aj tak nikto nevyhrá...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Zodpovednosť bola odpradávna kladená na mužov a robila muža mužom. Ženy vo väčšej, či menšej miere spolurozhodovali, (záležalo to od povahy partnera a vzájomného porozumenia!), ale v konečnom dôsledku rozhodovali muži, pretože za rozhodnutia niesli aj zodpovednosť. Čo pokazili – opravili, ak vznikol problém – tak ho vyriešili. Správny muž, správny manžel a zodpovedný otec, to tak má robiť vždy.

Lenže prišla "nová doba" a s ňou aj emancipácia žien. Samozrejme, že ženy ju chcú uplatniť aj vo vzťahu, hoci Ústavné právo sa nedá aplikovať na vzťah. Rovnosť je však rovnosť - a ženy chcú mať rovnaké právo rozhodovať vo vzťahu, ako muži. Lenže jediným platným právom vo vzťahu, ktoré robí muža a ženu rovnocennými, jeláska. Jej výsledkom má byť porozumenie. Ak sa však žena dožaduje rovnocenného postavenia a možnosti rozhodovať vo vzťahu, tak je jasné, že porozumenie zlyhalo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Do väčšiny vzťahov idú ľudia, ktorí nevedia ako vytvoriť harmonický celok. Nepoznajú ani úlohu a postavenie muža a ženy vo vzťahu - teda ich jedinečnosť, ktorá má svoje poslanie. Čo sa vtedy deje? Muž z lásky k žene nechá ženu rozhodovať a organizovať spoločný život, aby jej čo najviac vyhovel. Myslíte, že výsledkom je väčšia láska ženy k mužovi? Kdeže! Keď preskočíme dobu, tak výsledkom je len jej pocit, že má doma muža slabocha, pri ktorom sa už ani necíti ako žena. Ako sa cíti muž pri žene, ktorá doma rozhoduje? Ako muž, ktorý nemá vedľa seba láskavú a nežnú ženu, ktorú chcel chrániť a starať sa o ňu - ale ako zbytočný muž, ktorý už nemá čo ponúknuť svojej žene.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Alebo snáď žena očakávala, že za toto si ju bude muž vážiť a milovať? Nikdy! – taký muž sa ešte nenarodil. Vydržia to len apatické mužské pijavice. Normálny a zodpovedný muž to neznesie. Vzťah má byť totiž založený na vzájomnej úcte a dôvere ženy k mužovi a muža k žene, pričom zodpovednosť za rozhodnutia má niesť muž. Je hlúpe a detinské bojovať o nejaké vedúce postavenie, keď muž a žena majú svoje nezameniteľné prvenstvo v poslaní vo vzťahu.

Keby to bolo inak, Boh by stvoril hermafrodita a nie muža a ženu. 

Miroslav Farkaš

Miroslav Farkaš

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  5x

Píšem o vzťahoch, prednášam o vzťahoch a hlavne pomáham mladým ľuďom i manželom nájsť odpovede na otázky partnerských vzťahov. Láska bolí? - nie. Sú vzťahy komplikované? - nie. Bolí iba zrada lásky a komplikované sú povahy ľudí. Kto to dokáže zmeniť? No predsa každý, kto bude chcieť. Niektorí chcú - druhí jednoducho nechcú. Každý človek je naozaj jedinečná bytosť, ale v tomto smere sme všetci rozdelení len do týchto dvoch skupín."Najťažšie je prijať pravdu v čase, keď robenie chýb tak sladko chutí." Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu