reklama

Pomôžme radšej našim školám ...

Pomôžme našim školám rozvíjať sa a pomaly zastaviť vzďalovaniu sa Západu. Ideme pomáhať bohatšiemu Grécku a my sami nemáme na nič peniaze. Hoci nikto  nespochybňuje výstavbu dialnic,PPP projekty budú splácať ešte aj naši vnuci. Keď prišiel náš bývalý žiak s kamarátom z Rakúska na základnú školu, kde učím (ktorá je podľa nás nadštandartne vybavená), s počudovaním konštatoval, že za 3 roky, ktoré tu nebol sa vpodstate  nič nezmenilo. Pravdepodobne našim učiteľom a žiakom prach z kriedy nevadí, lebo vo svete (kde to ľuďom vadilo) bežné tabule sa už dávno vymenili interaktívnymi a ak náhodou nejaká škola u nás takú má, považujú  ju učitelia za taký luxus , že sa používa sa len v ojedinelých prípadoch , aby sa  nepokazila a tak učitelia a žiaci píšu v bežných triedach kriedou a dýchajú kriedový prach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Nikto sa už nečuduje , že po niekoľkých desaťročiach v strese a znečistenom prostredí sú na tom zdravotne učitelia podobne ako baníci. Žiak nie je motivovaní k štúdiu (na SŠ aj VŠ zoberú každého) a po skončení je na tom rovnako s tým, ktorý ledva prechádzal aj ten, ktorý sa naozaj snažil študovať . Väčšina našich detí si prácu u nás nenájde (možno v Bratislave) a všetci musia opustiť Slovensko, alebo ak sa im podarí nájsť si prácu, musia za "pár drobných " byť radi, že ju vôbec majú, ale založiť si rodinu a našetriť si na byt nemajú šancu nikdy. školstvo je na tom z roka na rok horšie a platy sú tiež neprimerané vynaloženej duševnej práci, zodpovednosti, celoživornému vzdelávaniu... Keby aspoň mohli ísť učitelia skôr do dôchodku, veď po 30 rokoch praxe majú nielen narušenú psychiku z čoraz drzejšej mládeže ( za posledný mesiac sme 2 krat volali políciu na školu ), ale okrem vzájomného šikanovania žiakmi a útoky na učiteľov (verbálne aj fyzické) musíme my učitelia čeliť aj fyzickému vypätiu a brániť sa nielen rôznym virózam a prenosným ochoreniam , ale aj alergiám, ktorým určite napomáha aj klasická tabuľa, špongia a krieda. Žiaci po pár rokoch školu opustia, hoci žiť v takomto prostredí nie je určite žiadnym prínosom pre ich zdravie, ale učitelia to musia vydržať celý život a ešte musia byť k žiakom aj ich rodičom milí. Ak sa vo voľbách 12.6 nič nezmení, tak budem aj naďalej pomáhať všetkým iným, ale kto a kedy pomôže nám? Myslime na zdravie svojich detí, dajme im dobré vzdelanie, ktoré im zabezpečia len spokojní a zdraví učitelia a technicky primerane vybavené školy . Pomôžme našim školám dobehnúť svet. Pomôžme naštartovať učiteˇlov aj žiakov k tomu, aby si mali čo vážiť a milovali svoju vlasť. Zákon nemôže pomôcť k výchove a už tobôž nemôže niekomu vštepiť vlastenectvo . To môžeme len my, ktorí zabezpečíme, aby sa našim deťom oplatilo na Slovensku žiť a nemuseli chodiť za prácou trebárs aj do Grécka.

miroslav galik

miroslav galik

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Paeddr.Miroslav Gálik,kandidát č.100 do NRSR 12.6.2010 za SZ na kandidátke SDĽ(6), v 2009 kandidát do EP za SZ a do VÚC v BBSK za MOST-HÍD a SZ,pedagóg M-Zt na ZŠ , korepetítor TO a učiteľ hry na keyboard na ZUŠ vo Zvolene,poslanec MsZ vo Zvolene, predseda komisie ziv. prostredia a predseda vyboru mestskej casti Zvolen-Zapad, clen skolskej komisie a komisie ochrany verejneho zaujmu pri MsZ vo Zvolene,clen DR v MPBH a.s., folklorista/Ponitran, Zornicka, Marina.../, ekoaktivista, spolupracovnik s MVO: CEPTA, Zdruzenie Slatinka, Zdrave mesto, CKO, Klimaticka Aliancia...kandidát do VÚC v BBSK za liberálno eko alternatívnu koalíciu MOST-HÍD, Strana zelených Zoznam autorových rubrík:  greenspolitikaČernobylSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu