reklama

Našiel si si tú pravú? Našla si si toho pravého?

Keď počúvam svojich známych, alebo aj keď čítam články na tomto blogu, odpovede budú rozdelené na „áno“ a „nie“ asi v pomere jedna ku jednej. Prečo sa tej druhej polovici opýtaných ľudí komplikuje život o niečo viac?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)
Obrázok blogu

 Zarazila ma už dávnejšieštatistika rozvodov na Slovensku. Počet manželstiev, ktoré sa rozhodli ukončiťsvoj zväzok, za blíži k číslu 50% zo všetkých uzavretých manželstiev. Čižekaždé druhé manželstvo sa rozvádza.

 Každývstupuje do manželstva s tým, že naozaj seriózne plánuje prežiť svoj živots daným partnerom. Aspoň ja to tak beriem, a desí ma predstava, že byrozvod mohol hroziť aj mne. Ak naozaj z dvoch manželstiev sa jedno rozvádza,tak potom ak ja verím, že sa nerozvediem, rozvedieš sa práve ty, milý čitateľ,ktorý práve v tejto chvíli čítaš tento článok. No ak z dvoch jedno,tak to môže byť tak. Aj keď samozrejme, milý čitateľ, ja ti toto neprajem.Práve naopak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Mámnapríklad 10 dobrých známych, ktorí všetci majú skvelého partnera, partnerku.Pomyslenie na to, že piati z nich skončia v rozvodovom konaní, je užvopred dosť smutné. Mnohí z vás majú osobne túto skúsenosťz rozpadávajúcim sa manželstvom a vedeli by povedať oveľa viac akoja, ktorý túto skúsenosť nemám. Je mi však naozaj veľmi ľúto tých ľudí, ktorímusia prežívať tieto menej šťastné chvíle.

 Nerádšírim nejaké pesimistické nálady. Aj tak si myslím, že na svete je viac dobraako zla, len ho treba vedieť nájsť. No v týchto dňoch, pár dní poValentínovi, treba sa pozrieť aj reálne a zodpovedne na vzťah medzi mužoma ženou. Veľa ľudí si aj počas vzťahu povie: „Našiel som si tú pravú?Našla som si toho pravého?“ A snažia sa prehodnotiť všetky prea proti. Aj v týchto blogoch sa striedajú články šťastných mamičieks názormi ostatných dievčat a žien, ktoré píšu, že život je ťažkýa láska je komplikovaná. (Neviem, prečo o týchto témach píše viacžien ako mužov, ale asi je to prirodzené, že citové záležitosti sú bližšie ženám.)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Neviemči niekto vie poskytnúť spoľahlivý návod, ako si nájsť toho pravého, tú pravú.Ja by som len povedal, že každý má tých príležitostí okolo seba dosť.S trpezlivosťou a s otvorenými očami má každý šancu nájsť sisvoje celoživotné šťastie. A veľa šťastných manželov nám určite vieporadiť, ako začínali oni a ako si vybudovali trvalý vzťah.

 Viempochopiť tých, ktorí sú smutní, nešťastní a zranení. A je to niekedynaozaj ťažké. Ale keď človek prežije toto obdobie, príde niečo lepšie. Prajemkaždému, nech si nájde toho pravého partnera a tú pravú partnerku, na celýživot. Aby to hrozné číslo 50% už nestúpalo, ale radšej klesalo. Život jekrásny a ku krásnemu životu patria aj šťastní ľudia.

Miroslav Molnár

Miroslav Molnár

Bloger 
  • Počet článkov:  82
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Trochu filozof a trochu optimista, cestovateľ, s 30-tkou na krku, ale večne mladý... Zoznam autorových rubrík:  NáboženskéTakto to vidím jaFilozofiaZo svetaÍrskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu