reklama

Nedeľa je krásny deň

Siedmy deň v týždni je spojený s oddychom, relaxom, pre kresťanov s Bohom. Ja sa už veľmi teším na zajtrajší deň.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu

Tento týždeňsom pocítil viac ako inokedy, že nedeľa bude super deň. Totiž prerábame domakúpeľňu, začali sme pondelok a teda posledných šesť dní bolovyčerpávajúcich. Kto to už zažil, vie o čom píšem. Každý deň mraky prachua špiny. Museli sme vybúrať jednu stenu, vysekať 40-ročné potrubia,obkladačky, omietky, proste všetko muselo ísť von. Ďalej vysekávať diery nanové potrubia, vybúrať staré okienko, a kopec ďalších špinavých prác. Odpondelka do soboty to znamenalo vždy večer upratať dom tak, aby sa v ňomdalo žiť. Tak som si dnes večer povedal, že mám naozaj dosť. A teším sa nazajtrajšiu nedeľu, lebo máme jeden deň pauzu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každý, ktopracuje počas týždňa, vie aké je to príjemné, keď začne víkend. Trochu inýrežim majú tí, ktorí pracujú na smeny a musia robiť niekedy aj cezvíkendy. Ale keď niekto pracuje šesť dní vkuse, cíti, že ten siedmy deň by bolodobré mať voľno.

Niekedy sa ažpríliš diskutuje ohľadom nedele, či pracovať alebo nepracovať. Podľa Biblie Bohstvoril človeka a odporučil mu, aby každý siedmy deň nepracoval. Alenemusím rozoberať túto tému. Aj bez ohľadu na tento žido-kresťanský biblickýpohľad je človek stavaný tak, aby šesť dní pracoval a siedmy deňoddychoval. Pracovať viac je šialenstvo. Tiež som niekedy pracoval každý týždeňpo šesť dní, a bolo toho až až. A teraz to cítim znova, a pritomide iba o jednorazovú akciu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najprv som simyslel, že zajtra si aspoň preštudujem návod k prietokovému ohrievačua premeriam ešte raz steny, ale teraz som si povedal, že kašlem zajtra navšetko. Nechcem tú kúpeľňu ani vidieť. Sadnem do auta a odveziem sa niekammimo civilizácie. Po šiestich dňoch práce chcem myslieť aspoň ten siedmy deň naniečo úplne iné. A prežiť ho duchovne a nie pracovne. Navštíviťkostol, navštíviť priateľov, sadnúť si k televízoru, prečítať knihu, alebosa konečne poriadne vyspať. No každý nech trávi siedmi deň ako chce. Ale relaxkaždému iba prospeje.

Prajem zajtrakaždému príjemnú nedeľu, najmä tým, ktorí nemusia pracovať a môžuoddychovať. Kresťanom prajem deň spojený s Bohom a tým ostatnýmprajem tiež chvíle spojené s niečím príjemným. A nemyslime na to, žepríde pondelok. Pekne si užime celý voľný deň.

Miroslav Molnár

Miroslav Molnár

Bloger 
  • Počet článkov:  82
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Trochu filozof a trochu optimista, cestovateľ, s 30-tkou na krku, ale večne mladý... Zoznam autorových rubrík:  NáboženskéTakto to vidím jaFilozofiaZo svetaÍrskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu