Suroviny: 1x 400 g mrazeného štrúdľového cesta (1 bal v obchode )
1 x 100 g bryndze ( alebo 200 g podľa chuti )
3 x vajce
600 g varených vychladnutých zemiakov
1 x kávová lyžička vegety
1 x kávová lyžička rasce
1/2 kávová lyžička soli
1 x kávová lyžica mletej papriky
9 x polivková lyžica jedlého oleja
1 x polievková lyžica Hery
Postup : Mrazené štrúdľové cesto necháme úplne rozmraziť ( možno aj v mikrovlnke na najnižšom stupni výkonu ). Rozdelíme na 3 časti. Zoberieme jednu časť štrúdľového cesta a rozvaľkáme ho na kuchynskej doske.
Urobíme plnku do štrúdle tak, že uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle na jemno. Dáme do misky, kam pridáme ešte 2 a 1/2 vajca, bryndzu, vegetu, rascu, soľ. Pridáme aj 2 lyžice oleja. Všetko dobre v miske premiešame. Na rozvaľkané cesto rozotrieme 2 lyžice oleja. 1/3 obsahu misky s plnkou natrieme na rozvaľkané cesto, a zavinujeme klasickým spôsobom ako pri klasickej štrúdli.
Takto pokračujeme aj pri ostatných častiach rozmrazeného štrúdľovho cesta..
Zvinuté surové štrúdle potrieme vajíčkom s olejom, ukladáme na plechy potreté Herou, a dáme piecť ako klasické štrúdle ( Ja som piekol asi 45 minút na veľmi silno v plynovej rúre.)
Ku takejto štrúdli veľmi dobre padne víno, alebo dobré pivo.
Prajem vám dobrú chuť !