reklama

Výskum trhu! Aký výskum? A ten trh je kto?

Dnešné ráno sa začalo prednáškou s názvom Výskum trhu. Študent by si povedal, že je super, že škola sa zaujíma o trh, skúma ho a učí študentov ako na to. Na prvý pohľad to znie naozaj zaujímavo. Skutočnosť je ale kruto odlišná.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Do prednáškovej sály B 107 vstúpila postaršia, milo vyzerajúca pani. Ruch študentov sa zmiernil. Milá pani sa postavila k prvému radu lavíc a začala rozprávať jemným slabým hláskom k asi 100 študentom. Podľa mojich odhadov, maximálne prvý rad mohol niečo počuť. Ostatní nemali šancu. Mikrofón, ktorý je v triede k dispozícií samozrejme nebolo potrebné použiť. Neskôr ale získal jej hlas na sile a potom som už počul aj ja v zadnom rade. Milá pani nám predstavovala čo všetko nás čaká počas nastávajúceho semestra na tomto predmete. Na tieto účely použila samozrejme, na tejto škole často používaný meotar (starodávna pomôcka z minulého tisícročia). Projektor ignorovala ako väčšina jej kolegov. Predmet "výskum trhu" je preplnený teóriou, ale prax akosi chýba. Ako si tak milá pani prechádzala cez témy prednášok počas nasledujúceho semestra, poznamenala, že je vlastne už aj tak stará a nemá vlastne študentom čo povedať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tiež nám odporučila veľmi zaujímavú literatúru. Dve knihy od rôznych autorov, ku ktorým nám povedala, že ich obsah je vlastne úplne rovnaký len majú poprehadzované kapitoly. Výber správnej učebnice bude určite ťažký.

A každý študent si môže rozhodne vydýchnuť, lebo milá pani povedala, že ona sa s nami mladými nebude hádať, že už je stará, ale na konci semestra sa uvidí kto bude mať pravdu. Malé ubezpečenie toho, kto bude mať navrch počas skúšok.

Takéto prednášky sú na Ekonomickej Univerzite v Bratislave vážení čitatelia. Kvalitné a vedené vyškolenými profesionálmi, ktorí majú profesionálne zatvorené oči počas rozprávania a nedokážu udržať súvislý myšlienkový tok. A literatúra je tiež nado všetky očakávania, odvoláva sa na praktiky z popredných zahraničných univerzít. Škoda len, že informácie sú ešte z čias Československa. Naša prednášajúca sama poznamenala, že skriptá majú len preškrtnutý rok aktualizácie z 2006 na 2010, to je celá aktualizácia, potom sa na tom nonšalantne zachichotala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže chi chi chi chi Ekonomická Univerzita, aj vlastným pedagógom si na smiech!

Miroslav Sedláček

Miroslav Sedláček

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som jednoduchý človek ktorý vyjadruje svoje nie vždy jednoduché názory. Zoznam autorových rubrík:  Mafia The StoryVodná fajkaEkonomická UniverzitaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu