Urobili sme malý krok pre ľudstvo, ale veľký krok pre naše reštaurácie

Prečo také nadšenie? Podarilo sa nám niečo, čo bolo takmer desať rokov nepredstaviteľné. Od vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie potrebuje každá reštaurácia systém HACCP zakomponovaný v Správnej výrobnej praxi. Áno, schvá

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Ide o rozsiahly dokument ( v našom prípade 172 strán vrátane formulárov), ktorý potrebujú mať všetky zariadenia verejného stravovania (reštaurácie, stánky a pod.) spolu s prevádzkovým poriadkom na uvedenie zariadenia do prevádzky.

Doterajší stav bol taký, že existovala len jediná takáto príručka – 10 rokov a teda jej autor mal istý monopol. Nám sa po dlhoročnej práci a hodinách konzultácií s odborníkmi, ale aj samotnými hygienikmi podarilo vypracovať a následne aj schváliť modernú príručku.

Síce ide o malý krok k zjednodušeniu práce prevádzkovateľov a majiteľov reštaurácií, ale o to cennejší. Dokázali sme, že aj z opozície vieme prakticky pomáhame ľuďom šetriť peniaze a najmä ich čas. V našej novej verzii príručky sa stačí registrovať a stiahnutú príručku môžete ihneď používať. Nie je treba vypisovať a zaškrtávať žiadne dotazníky. Jednoducho si ju zodpovední ľudia naštudujú a jednotlivé práce a úkony zaznamenajú do priloženého formulára.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na aktuálnej príručke pracoval 2 roky tím 6 odborníkov. Veľká vďaka patrí aj recenzentom, a to vysokoškolským profesorom v oblasti potravinárstva – profesorovi Jozefovi Golianovi zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a profesorovi Ľubomírovi Valíkovi zo Slovenskej technickej univerzity v Nitre. Samozrejme, najväčšie poďakovanie patrí zamestnancom z Úradu verejného zdravotníctva, s ktorými sme nakoniec našli spoločnú reč a vďaka ich pripomienkamsme vytvorili aktuálne a moderné dielo.

Príručku si môžete stiahnuť na webovej stránke sas.sk alebo priamo cez priložený link.

Link na získanie príručky:

SkryťVypnúť reklamu

https://docs.google.com/forms/d/1psQPZLAysB4Tf9HXUkih4ZNeO7yOEko6MsRDLx6lM6k/viewform?edit_requested=true

Miroslav Žiak

Miroslav Žiak

Bloger 
  • Počet článkov:  123
  •  | 
  • Páči sa:  171x

Mladý človek, ktorému nie je ľahostajný osud našej krajiny, expert na potravinárstvo SaS a bývalý futbalový rozhodca, ktorý vyštudoval Bezpečnosť a kontrolu potravín na Slovenskej Poľnohospodárskej Univerzite v Nitre. Kontaktovať ma môžete: miroslav.ziak@sas.sk Mobil: 0907 536 155 Zoznam autorových rubrík:  Nezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu