reklama

Vianočná nádielka

Čo môže byť krajšie ako keď vás na Štedrý deň zobudí telefón. Ešte krajšie zistenie je to, že vám volá šéf. „Okamžite nakluš do práce!“ „Ale šéfe...“ Skôr než stihnite dopovedať, na druhej strane sa ozýva už len tút,tút,tút....paráda, pomyslíte si a začnete hľadať nejaké kusy oblečenia. Síce milujete kone a jazdenie na nich... no prečo práve dnes? Ktovie kto si zase zmyslel, že sa chce trepať v tejto zime na koňa.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Prišli ste do práce,očistili dva kone, lebo na tú úžasnú jazdu ide „až“ jeden človek. Čiže sa tocelé naozaj oplatí... samozrejme, že keď ste už tu tak musíte zvyšok nakŕmiť,vykydať, ostatné sedla ošetriť, atď. Jednoducho keď už ste tu, tak nech to aspoňstojí za to. Šéf vám prichystal roboty ako na kostole. Juchú! Krásne Vianoce.No nič prehltli ste jedovatú slinu, nasedlali kone a čakáte na tú osobu,ktorá sa zjavne nemá rada, keďže sa chystá do mínus desiatich stupňov.

Zatiaľ čo čakáte, premýšľateči dostanete za to aspoň nejaké prémie. Skonštatuje však, že maximálne môžetedostať tak chrípku. Po tisíci krát si poviete, že to robíte pre tie kone.A že raz keď budete mať vlastný ranč, tak nepohnete ani prstom. Maximálnesi očistíte svojho (budúceho) miláčika a pôjdete jazdiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zo snenia vás vytrhnenesmelé: „Prepáčte.“ Pozrite sa hore. Tam stojí slečna v klobúkua chapsoch so strapcami. „Veľká cowboyka“, pomyslíte si. To zase budenejaká slečinka čo si myslí, ako vie najlepšie jazdiť a pritom je rada, žesa udrží. „Nech sa páči, tadiaľto.“ Zavediete ju ku koňom. Prvý znak, toho ženie je úplné „Béčko“ na poli jazdenia naznačuje to, že si sama koňa dotiahla,vysadla a upravila si strmene. To vás však stále nepresvedčilo.

Vydali ste sa teda na jazdu.Ako inak, že aspoň na dve hodiny. Keď vymrznúť, tak nech to už stojí za to.Všade sneh, námraza. Preto väčšinu trasy idete krokom. Do reči vám nie je. Vašapovestná komunikácia počas jazdy, ktorú si zákazníci tak chvália zostala niekdev posteli. „Mladý muž, kde sme teraz?“ Ha! Vraj mladý. Tridsiatka na krku,mladosť je už dávno v čudu, prejde vám hlavou. „Asi tak v polkecesty. O chvíľu prídeme na jednu lesnú cestu, na ktorej by sa malo daťcválať.“ Dorazíte na ňu. Pohľad dozadu. Jazdkyňa sa drží. Popchnete teda koňaa začnete cválať nehlbokým snehom. Prejdete asi štyridsať metrov a užlen počujete krik, a pád na zem. Kôň bez jazdkyne preletí popri vás, vylen prevrátite oči a so zašomraním: „Už len toto mi chýbalo,“ sa vrátitespäť. „Ste v poriadku?“ slečna vás ubezpečí, že áno. Keďže jej kôň zdrhol,tak sa obetujete a vysadíte ju na svojho. A vy sa poberiete domov povlastných. Chrípku alebo aspoň dobré prechladnutie už máte istú. Po hodinea pol uvidíte vytúženú stajňu. Slečna poďakuje, zaplatí a odíde.Odstrojíte oba kone, lebo ten prvý sa stihol medzičasom vrátiť. (Tu si pomyslíte,že aj vy by ste chceli poznať tú skratku, ktorú kone s toľkou radosťoupoužívajú.) Už ste na odchode. Posledný krát sa prejdete cez stajňu. Všetkovyzerá byť ako predtým. Až... Na malý nohatý uzlík v jednom boxe.Zisťujete, že jedná kobylka sa rozhodla priviesť svoje žriebätko pod vianočnýstromček. Ako obdivujete krásu malého žrebčeka, ani si nevšimnete, že za vamistojí šéf. „Ako sa ti páči tvoj nový kôň?“ „Môj?“ „Áno, rozhodol som sa tidarovať tohto mladíka, ak dnes prídeš do práce. Som s tebou spokojnýa toto ber ako poďakovanie. To, že si dnes prišiel bola len skúška. Obstálsi.“ „Ja.. neviem čo povedať..“ „Nehovor nič. Len sa o neho dobre staraj.A mimochodom, mojej sestrenici sa na jazde páčilo. Poprosil som ju abyprišla, nech ťa mám ako vyskúšať. A vraj si jej sympatický.. skús jupozvať niekam na večeru. Maj sa a šťastné a veselé.“Tomu hovorím Vianoce. Dva darčeky jednou ranou.Žriebä, ktoré vyzerá, že bude z neho statný kôň. A potencionálnapriateľka. Čo viac chcieť?

Simona Mišunová

Simona Mišunová

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

http://fotoatelliersimona.skhttp://saimonn.deviantart.com Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu