reklama

Veľkonočná nedeľa v New Yorku

Jedným z prívlastkov, ktoré sa spájajú s najväčším mestom v USA je pomenovanie – "mesto, ktoré nikdy nespí". Je to miesto, kde sa neustále čosi deje. Americká spoločnosť obľubuje zábavu a New York využíva na oslavu každú príležitosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Pôvodne som chcela dať príspevku názov "Vítanie jari v New Yorku". Hodil by sa, ale pod vítaním jari si predstavujem naše tradičné, slovenské zvyky a tie majú od toho, čo sa dialo na Veľkonočnú nedeľu v New York City, veľmi ďaleko.

Slávnosť „Easter Parade“ sa koná každý rok a má svoju dlhoročnú tradíciu. V tomto roku sa začala o desiatej ráno a zábava sa skončila po štyroch hodinách. Hlavnou časťou bol sprievod zaujímavo ozdobených ľudí pozdĺž Piatej Avenue a okolo kostola St. Patrick's Cathedral, ktoré je už tradičným miestom na podobné akcie. Slávnosti sa hovorí aj „Klobúkový festival“, pretože základom vašej pýchy je to, čo máte na hlave. Normálne by sa to volalo klobúk, ale... posúďte sami:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu



Obrázok blogu



Obrázok blogu



Obrázok blogu



Obrázok blogu



Obrázok blogu



Obrázok blogu



Nemáte chuť aj vy zmeniť svoj jarný outfit?

Ľudmila Moleková

Ľudmila Moleková

Bloger 
  • Počet článkov:  121
  •  | 
  • Páči sa:  3x

"Váš čas je obmedzený, tak ním neplytvajte tak, že budete žiť život niekoho iného. Nenechajte sa vlákať do pasce dogmy - teda žiť na základe výsledkov myslenia iných ľudí. Nedovoľte, aby hluk cudzích názorov utopil váš vnútorný hlas. A čo je najdôležitejšie, majte odvahu ísť za vlastným srdcom a intuíciou." Steve Jobs Zoznam autorových rubrík:  Hrady, zámky, kostolySlovenskoCestovanieAustráliaAmerikaÁziaEurópaAfrikaGreyhound

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu