reklama

Veční hľadači

Hľadáme všade okolo seba, ale zabúdame na to, že podstatné je hľadať vo vlastnom vnútri. Ževraj je to tak, svet je dnes plný ľudí, ktorí stále hľadajú, hľadajú a sami nevedia čo. Sú to takí hľadači pokladov, ale zabúdajú na to, že poklady sú ukryté v hlbinách a chránené zlými drakmi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Hľadajú čosi iné, čo ich zachráni .......pred úlohami, ktoré ich čakajú pred dverami.....

.... pred rozčúlenou manželkou .....alebo netrpezlivou matkou ......pred nedočkavým šéfom alebo lenivým kolegom....pred otravnou susedou alebo nervóznou poštárkou.....pred vlastnými novoročnými predsavzatiami ....ale aj starými hriechmi.......pred nočnými morami....ale aj naivnými snami.

Hľadajú únik, často za cenu straty vlastného ja.

Hľadajú a dúfajú, že sa niečo v ich živote zmení a veľmi sa čudujú, keď vyskúšajú veľa nových ciest, ale zmena nie a nie prísť. Prečítajú desiatky kníh, ako začať nový život a o duchovnej ceste, dostanú stovky rád, ale zmena stále neprichádza.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hľadači, hľadači – nebuďte slepí. Zavrite na chvíľku oči a zamyslite sa. Nehľadajte pravdu u iných, hľadajte ju v sebe.

Hľadači, hľadači, je vás stále viac a viac. Mávate nešťastne rukami, nohami, zavesení v medzipriestore a pritom nevidíte to, čo máte úplne pod nosom. Vôbec nemusíte chodiť do Tibetu ani stať sa pustovníkom.

Stačí začať počúvať svoje srdce a robiť to, čo vám hovorí. Sídli v ňom vaša duša a tá presne vie čo chce, čo sa má v tomto živote naučiť, stačí ju iba počúvať a ...... to je veľmi ťažké, lebo to znamená žiť v tichu a pokoji, čo dnes nevie takmer nik.

Monika Sobeková

Monika Sobeková

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Z času na čas sa potrebujem vypísať, aby sa mi ľahšie dýchalo ... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu