reklama

Slováci potrebujú Kanaďana, aby riešil ich sračky

Pichať do osieho hniezda nie je len tak. Môžeme si tým dosť ublížiť. Tak prečo by sme to mali robiť my, keď to iní spravia za nás? Aj keď to vyznie hlúpo, zdá sa, že je to tak. Potrebujeme Kanaďana, aby riešil náš bordel najhrubšieho zrna.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Veľa Slovákov šomre v krčmách na to, ako sa kradne. Tí, ktorí nevysedávajú v krčmách, ale napríklad pracujú priamo v biznise to často v prípade verejných zákaziek vidia na vlastné oči. Státisíce utekajú tam, desiatky tisíce lietajú sem, lebo Fero je Jožov kamarát. Po mestách behajú mafiáni, ktorí si vybavujú účty a sem-tam zastrelia aj niekoho navyše, kto sa im priplietol cesty. Všetci sú prepojení, lebo Jožo je na vysokom poste a Fero na ňho niečo vie, tak mu posúva zákazky a podobne. Keby sme sa v tom hrabali dlhšie, zistíme, že pod palcom má všetko jedna veľká chobotnica (ibaže nie z Čertovky). Smutné je to, že nie sme na divokom západe, ale na Slovensku a v 21. storočí. Kto sa však o tom odváži nahlas hovoriť pred všetkými? Zdá sa, že náš strach a istá miera apatie nám úplne zviazali ruky. Potrebujeme Kanaďana, aby riešil naše „sračky“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Negustiózny názov tohto článku môže niekoho zarážať, iného urážať. Nie je to žiadna analytická štúdia len krátke zamyslenie sa. Asi len málo ľudí nepozná Toma Nicholsona. Investigatívny kanadský žurnalista žijúci na Slovensku, ktorý sa väčšine ľudí spája s prípadom Gorila. Pozrite sa na jeho články http://nicholson.blog.sme.sk/.

 Ako naozaj jeden z mála má ešte toľko entuziazmu riešiť problémy, ktoré aj samotní Slováci ignorujú. Je pre nich jednoduchšie sa im prispôsobiť a keď prepukne nejaký škandál, chvíľu si pofrflú a potom zase všetci na všetko zabudnú a ide sa ďalej. Nebudú predsa pichať do osieho hniezda ako to robí Tom, ešte by im mohol niekto skriviť vlas na hlave! Tom má rodinu o ktorú sa určite bojí. Rovnako by sme to cítili aj my všetci. Jeho unavený pohľad značí, že pracovať s „bordelom najhrubšieho zrna“ sa prejaví na každom – psychicky aj fyzicky. Napriek tomu stále neúnavne pracuje a odkrýva jeden prípad za druhým. Je mi to malou záhadou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Rozumiem, že ak je niekto unesený takouto prácou, tak mu je možno jedno, či to robí na Slovensku alebo v Kanade. Tu má asi väčší priestor pre realizáciu. Ale stále je otázkou, prečo slovenský bordel najhrubšieho zrna zaujíma tak málo Slovákov.

Monika Sobeková

Monika Sobeková

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Z času na čas sa potrebujem vypísať, aby sa mi ľahšie dýchalo ... Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu