reklama

VIETE PREČO SA ĽUDIA DRŽIA ZA RUKY ?? 8 romantických a vedeckých dôvodov Vám to povie

Máme dôkazy o tom prečo ľudí láka sa držať za ruky. Čo si myslíte o tom Vy?? Je to tak alebo nie? :D

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Určite nedokážete spočítať s koľkými ľuďmi ste sa držali za ruky - mama, otec, priatelia, spolužiaci,chlapec alebo dievča, ktorý/-é sa vám páčil/-o, či náhodný človek opačného pohlavia stojaci pri vás na párty, niekde na diskotéke alebo dokonca na dedinskej zábave.

Dá sa potvrdiť, že držanie za ruky je normálna a ľudská vec. Je to bežný a intímny fyzický prejav. Spôsob prepletenia prstov s inou osobou je skutočne výnimočný a nevinný. Nie je to vždy romantické a určite to neznamená vždy niečo úžasné. Je to však príjemné a prirodzené vziať niekoho za ruku. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Možno posledná osoba, s ktorou ste sa držali za ruku bol váš najlepší/-a priateľ/-ka. Mohla to byť mama, predtým než vás niekde odprevadila. Ktokoľvek to bol, dôvod, prečo ste sa držali za ruky nebol nezvyčajný. Sú vedecké a psychologické dôvody, prečo majú ľudia v obľube sa držať za ruky.

Obrázok blogu

JE TO POHODLNÉ! 

Ľudia nie sú len bytosti zvykov, ale aj komfortu. Tiahne nás to k ľuďom a situáciám, ktoré majú pre nás zmysel a sme si v nich skutočne istí. Vo vedeckej štúdií "podanie ruky" , sa neurovedci z Univerzity Virginia a Wisconsin venovali jednoduchému dotyku v stresovej situácii. V danom prípade boli účastníci testovania hrozbou elektrošoku a vedci dospeli k záveru, že nežný a láskyplný dotyk uisťuje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dr. James Coan, jeden z vedcov povedal: "Zistili sme, že ak chytíte za ruku skutočne kohokoľvek, pôsobí to na mozgovú aktivitu veľmi priaznivo, t.j. mozog pracuje v zaťažení omnoho ľahšie.

Preto ak ste utrpeli stratu,alebo máte zlý deň a cítite sa zle, nájdite ruku, ktorej sa chytíte. Slovami filozofa Akona: VŠETKO BUDE LEPŠIE, AK SA CHYTÍŠ MOJEJ RUKY!!

JE TO PRIRODZENÉ!

Morské vydry sa tiež držia za ruky a aj tučniaky.Dokonca slony, hoci používajú choboty.

CÍTIME SA PREPOJENÍ!

To, že vaša mama bola pravdepodobne prvá, ktorá vás držala za ruky má príčinu a zmysel. Je tá, ktorá vám dala život a tá, ktorá vám poskytla bezpečie za každých okolností. Od prvého dňa sme so svojimi matkami spojení, držia nás pri chôdzi, vedú nás cez cestu, chránia nás pred popálením...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na druhej strane , nás tento dotyk môže zásobiť nemateriálnym spojením. Môže byť s relatívne novým priateľom stojaci v miestnosti plnej ľudí. Vy, ale cítite, že osoba, s ktorou sa zvyknete držať za ruky je tam. Je tam, ak nastane v konverzácií s iným trápne ticho.

Obrázok blogu

DRŽANIE ZA RUKY DODÁ TEPLO!

Dotyk kože s kožou iného je najlepšia cesta akou uvoľniť a absorbovať teplo. Myslite na to, ak ste si zabudli rukavice alebo vám doma nekúria. :D 

TLAK UVOĽŇUJE BOLESŤ!

Koho ruku ste držali keď vám prepichovali uši? Alebo kto vás držal za ruku pri vašej prvej injekcií? 

Sme naprogramovaní tak, že tlak vnímame ako dočasnú úľavu od bolesti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak sa nad tým zamyslíte, ak vás niekto drží za ruku, vyvíja určitý slabý tlak. Vedci zistili, že ak zatlačíte na oblasť medzi palcom a ukazovákom nastane tlak, ktorý uvoľní bolesť hlavy, zubov a stavov úzkosti.

FORMUJE ÚSUDOK!

Ak sa celebrity držia za ruky, spoločnosť automaticky usudzuje, že tvoria pár.

Držanie sa za ruky v spoločnosti vytvára presvedčenie, že ste si s niekym koho držíte blízki, alebo ho v niečom podporujete. A my ľudia obľubujeme robiť takého úsudky. 

JE TO VHODNÉ A ĽAHKÉ!

Keď kráčame vedľa niekoho, naša ruka automaticky smeruje na stranu k osobe, ktorá kráča popri nás. 

Žiaden sval nie je napätý. Nemusíme sa trápiť tým, či je ruka dobre položená. Nerozmýšľame, jednoducho konáme!

MÔŽE TO BYŤ SEXY!

Niekedy sú ľudia radi dominantní. Inokedy im zas vyhovuje, ak za nich niekto iný rozhoduje.

Osoba, ktorá drží ruku navrchu je zvyčajne dominantná a má kontrolu. Či už také položenie ruky bolo úmyselné alebo nie, vypovedá to o fyzickej kontrole, dominantnosti alebo nadradenosti. Čo môže byť pre niektorých ľudí vzrušujúce a sexy. 

..Vaša Alli :D

Alena Morochovičová

Alena Morochovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ľudia, ktorí ma nepoznajú si myslia, že som tichá... A ľudia, ktorí ma poznajú, by boli za to radi! :D :D Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu