reklama

Prečo sa ženy vo veku 23 r.stávajú pre verejnosť "starými dievkami"

Tento názov som si zvolila z veľmi jednoduchého dôvodu. Mám 23 rokov a pohybujem sa v komunite ľudí, ktorí  v kolónke vek zdieľajú rovnaké vekové označenie.  Nemyslím si o sebe, že som stará a už vôbec nie „stará dievka“ (nemôžem si pomôcť tento pojem uviesť do úvodzoviek). Možno je to smiešne, ale mne sa už dlhší čas tvrdenia tohto typu vtipné nezdajú. A to som dosť veľká optimistka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Aby som veci uviedla na správnu mieru, ide o to, že všetky moje známe, neznáme, blízke aj vzdialené osoby ženského pohlavia sú šťastne alebo nešťastne vydaté a neprejde deň, aby som na facebooku alebo inom sociálnom zariadení nenarazila na svadobné fotografie, fotografie svojho manžela, snúbenca alebo priateľa (skoro 80%) a v poslednom čase ako keby sa vrece roztrhlo s momentkami ich plodov lásky. Vôbec by mi to nevadilo, keby mi tieto osoby dali svätí pokoj a neotravovali ma večne otázkami určitého typu. Nedalo mi niektoré z nich neuviesť, aby ste mali lepšiu predstavu ako taký rozhovor vyzerá. Tu sú príklady:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najčastejšie kladenou otázkou, ktorá jednoznačne v takýchto dialógoch prevláda, vyhráva ako top otázka otázok v oblasti vzťahov táto:

1. „A čo ty? Chlapa nemáš? alebo obdobná veta „A čo partner? Nenašiel sa?

Ak mám byť úprimná pri tejto otázke ma chytá infarktový stav. Odpoveď: „Nie!“, totiž mnohé kamarátky nechápu ako skončenú debatu o partnerovi, ktorého aj tak NEMÁM a to vyvoláva otázku, ktorá je v rebríčku na druhom mieste:

2.  A prečo ho nemáš?

Pred rokom,  dva by som na ňu odpovedala trojstranovou úvahou. To, že som od toho upustila bolo z dôvodu, že akokoľvek sa to snažíte osobe, ktorá prežíva partnerský vrchol alebo je čerstvo zaľúbená,  vysvetliť, ona to proste nebude chápať. Neviem či je to spôsobené zvýšením endorfínov v mozgu alebo nárazom hlavy o konštrukciu postele pri rannom sexe, jednoducho sú zablokované.  A tým je zablokovaná celá vaša snaha.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčastejšie sa uchyľujem k odpovedi: „Lebo sa nechcem viazať na jedného človeka.“

Wááááá, to by ste mali zažiť tú metelicu, ktorú mi po napísaní alebo vyslovení tejto myšlienky, vmetajú do tváre. „Mala by si začať brať život vážne“, úúúúch skutočne a ty milá Betka odkiaľ vieš, že ho tak neberiem? „Už máš 23 rokov.“, tak popravde táto veta ma dostáva do vraždiacej eufórie. 

! Čo to slovo dopekla znamená? Veď nemám 50, tak o čom vám ide milé pseudo-kamarátky? To, že ste uviazli v inštitúciách  dlhodobý vzťah(rozumej spoznala som ho keď som mala 18 a nižšie a som s ním až doteraz), manželstvo vám nedáva oprávnenie mi vyčítať to, že som nespravila rovnakú chybu ako vy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Treťou otázkou respektíve ju môžeme nazvať komediálnou poznámkou, pokladám ju za zlý vtip a vždy sa na tom dobre zasmejem je:

3. Ale veď na svete je toľko pekných chlapov, či nie?

Ako prosím? Milá Betka, čo myslíš pod pojmom „na svete“? Ách, jasné, už rozumiem, myslíš Slovensko, že? Nechápte ma zle, milujem Slovensko a v zahraničí sa hrdo hlásim k svojej krajine, ale keby sa mi tu nejaký muž páčil, tak by som s ním bola. Bohužiaľ ma postihla choroba zvaná: „Dokážem chodiť len s mužmi zo zahraničia“. Žijem s touto diagnózou už šesť rokov a je nevyliečiteľná. Vždy ma dokáže pobaviť, keď mi nejaká kamarátka, ktorá zahraničie vníma iba v kontexte turistu a dovolenkára a ktorá kontakt s mužom zo zahraničia zažila iba na páske z hodín angličtiny povie, že nechápe ako môžem chodiť s mužom, ktorý je tak kultúrne odlišný od Slovákov. Milá Betka, roztiahni krídla, odleť preč a zaži to čo ja. Ak niečo nevyskúšaš, nemáš právo mi dávať takéto rozumy. Možno to vyznieva tvrdo, ale tak to cítim.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mohla by som tu uviesť ešte tisíc príkladov takýchto rozhovorov a názorov na nás „staré dievky.“ V očiach zadaných budeme vždy vnímané ako tie, ktoré si užívajú, sú nezodpovedné vo vzťahoch a pravdepodobne to, že nemáme muža nie je chyba ponuky na trhu, ale naša neschopnosť viazať sa na jednu osobu a zostať s ňou až dokonca života. S mojou najlepšou kamarátkou Erikou sme si takzvanú hranicu s názvom: „Usadím sa a nájdem si životnú lásku“, posunuli do 30-tky. A keď nám to nedajbože nevyjde, hranice sú predsa na to, aby sa posúvali. A my sa teda posúvať chceme, ale nie teraz.

Možno ma občas pochytí ľútosť nad mojimi Betkami a ich úmyslom „akože veď ja ti chcem pomôcť.“ Možno nám len závidia, možno ľutujú, že sa zaviazali tak skoro, možno si len chcú natrieť svoje ego a zamaskovať svoj pocit neistoty. Rada by som im vysvetlila ako sa veci majú, ale tie opuchliny lásky  miznú tak pomaly. J

Radka Mydlarčíková

Radka Mydlarčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som veľkou neznámou aj pre seba samotnú. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu