
Obsah obidvoch panvíc zmiešame, a pridáme nadrobno nakrájaný čestvý petržlen, nastrúhaný muškátový orech, korenie, šťavu z 1/2 citróna, trochu francúzskeho vínneho octu, a čerstvý koriander.
Ako príloha je vhodná biela ryža, najlepšie indická Basmati, a na pitie ľahké biele víno značky
-Vrie ti tu vodááá! - zakričala Jou z kuchyne - Už asi 10 minút! Mám ju vypnúúúť?
-Vypnííí.. idéém – hodil som knihu na posteľ, a pomaly som odkráčal do kuchyne.
Z vrchnej zásuvky som pravou rukou automaticky vybral prvý sáčok na ktorý som natrafil.
Chvíľa prekvapenia..a.. dnes to bude… BROKOLICOVÁ! No, to je prekvapenie!.. tú mam tak rááád.. „Vitana.. do hrnečku!“.
Ľavačkou som rutinne odtrhol vrch sáčku a obsah vsypal do šálky položenej na drese. Umytá síce nebola, ale instantná polievka v nej bola aj včera, tak čo? Tých pár zlepených hrudiek, čo ostali zvnútra prilepené na šálke ma nemôže rozhádzať. Už dávnejšie som zistil, že keď sa to zamieša hneď na začiatku, tie zlepené hrudky sa tvoria menej..
Horúcu vodu som zvysoka vylial na bielozelený prášok, a zamiešal to rúčkou od vidličky.
Prázdny sáčok od polievky som si vzal so sebou.
Poslúži ako záložka do knihy.