reklama

Zmiešané pocity

Tak rýchlo ten čas plynie. Rekapitulujem, čo všetko sme za tých šesť rokov spolu zažili. Chcela by som, aby tých krásnych chvíľ bolo viac. Najviac... Už o chvíľu sa mi začne vzďaľovať a ja budem s ľútosťou spomínať na časy, keď som ho vyháňala hrať sa na dvor, aby bolo chvíľu ticho. Keď budem škemrať o pusu pred školou, keď sa už nebude pýtať na tie drobné hlúpostičky, keď nebudem otvárať jeho obzory iba ja, keď už nebude hádzať na mňa obdivné pohľady...Môj veľký chlapec. Môj školák.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)
Obrázok blogu

Vždy ma to dojímalo.
Keď som prvýkrát odprevádzala do školy svojho staršieho syna, riaditeľ vítal špeciálne ich - prváčikov, ktorým sa ide zmeniť celý svet. Rozprával o povinnostiach a ja som pohľadom prechádzala po drobných detičkách, ktoré sa vystrašene pridŕžali mám a v rukách zvierali kytičky pre novú pani učiteľku.

Keď som si prvýkrát prišla prevziať svoju družinársku triedu, otvorila dvere a tam sedeli oni - prváci. Mali v očiach tisíc otázok a boli takí maličkí až mi ich prišlo ľúto. Už budú MUSIEŤ. Najradšej by som ich poslala späť do škôlky, aby sa mohli celý deň hrať s kamarátmi a hračkami, aby si mohli po obede pospať, aby sa nemuseli obávať ďalšieho dňa, ktorý by uplynul v pokoji, tak ako ten predošlý.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo ich čaká? Priala by som im, aby tieto roky boli plné napínavého poznávania, aby k nim vedosti prichádzali bezbolestne a príjemne, aby sa mohli aj na dni strávené v školských laviciach tešiť, aby bolo stresu, smútku a sklamania čo najmenej. Aby si na školu neskôr spomínali ako na obdobie krásnych zážitkov a blízkosti priateľov, ktorí im zostanú po celý život v mysliach.
Aby sa na neskorších stretávkach dobre bavili na svojich šibalstvách a s láskou spomínali na svojich učiteľov.

Želám Vám, milí školáci, študenti, učitelia a profesori úspešný školský rok 2007/2008 !

To isté želanie mám pre svojho prváčika. Nech sú písmenká a čísla Tvoji kamaráti a nech je učenie pre teba radosťou!   

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Natália Blahová

Natália Blahová

Bloger 
  • Počet článkov:  369
  •  | 
  • Páči sa:  49x

Som sociálna poradkyňa. Ľudské práva, práva dieťaťa, rodinná a sociálna politika sú témy, ktorými sa zaoberám celý svoj pracovný život. Túžim po slušnom štáte, ktorý by fungoval pre ľudí a myslel aj na tých najslabších. Zoznam autorových rubrík:  RodinaúvahyPoéziapocitovkyknižnicaKomentáreu násPolitikafotonezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu