
Nebudem uvádzať presné množstvá surovín, ale len orietačne, nakoľko to závisí od množstva čaju. používam pomer vody a mlieka 2:1 alebo 3:1 (v prípade, že použijete 2:1, čaj je mierne hustejší)
Suroviny: Voda, mlieko, vrecúško čierneho silného čaju, aníz, fenikel, celé čierne korenie, celé biele korenie, zelené korenie, štipku chili korenia, cukor.
Postup: do studenej vody pridáme korenie asi tak po dve štipky (to je na 3 šálky vody a 1 šálku mlieka) a necháme zovrieť, s chili opatrne (len jednu štipku), ale veľmi sa nemusíme báť, nakoľko mlieko a cukor chuť chilli korenia pekne zjemnia. asi po 3 minútach keď už všetko vrie v polozakrytej nádobe pridáme vrecúško čierneho čaju a necháme ešte minútku vrieť nakoniec pridáme mlieko a cukor. Tento čaj je nutné piť s cukrom inak nechutí veľmi dobre. Kto veľmi cukor nemôže skúste si dať aspoň 1 kocku na šálku.Do šálok nalievame cez cedítko.
Pri prvom predstavení prípravy tohto čaju sa mi nechcelo veriť, že to budem piť. No napriek mojím pochybám tento nápoj som si veľmi obľúbila.
Korenie použité v tomto čaji nie len zohreje, ale aj posilní Váš imunitný systém. Komu sa nechce tento nápoj pripravovať často, tak stačí navariť plný čajník a v chladničke vydrží aj 5 dní (v tomto prípade vyberte vrecúško s čajom) a chutí rovnako dobre zohriaty (dokonca aj lepšie, nakoľko sa koreniny naďalej luhujú v nápoji).
Horeuvedené korenie môžete samozrejme nahradiť iným - Vaším obľúbeným, no aníz a fenikel tvoria akési gro a to by som nemenila.
Tip pre úplne zaneprázdnených: na našich pultoch už je dostať aj čierny čaj s názvom INDIAN SPICE, firmu neuvediem, ale nie je ťažké ho nájsť, no musím povedať, že už som ho vyskúšala a nedá sa porovnať.
Teším sa na Vaše ohlasy.