Hlavne z dôvodu počutia vety :“Nemáme nič v chladničke na jedenie?“ Ale tak toto snáď nie, pomyslela som si, niečo tam určite musí byť.
A teraz keď som sa naučila používať URL, budem pridávať aj obrázky. Ja osobne mám najradšej recepty, v ktorých sa nachádzjú aj obrázky.
Čas prípravy: 7 minút
Stupeň obtiažnosti: 1
Suroviny pre jednu osobu:
2 vajíčka
akúkoľvek mrazenú zeleninu (tak aby pokryla dno panvice)
syr – najlepšie plátky, ak nie je nastrúhaný je tiež dobrý
koreniny - červená paprika, soľ, pažítka - sušená

Postup:
Na rozohriatú panvicu s troškou oleja vysypeme zeleninu (u mňa boduje kukurica + hrášok) a asi minútu prudko pražíme (vlastnú ju len prudko rozmrazujeme)

Na zeleninu vylejeme dve rozšľahané vajíčka a 10 sekúnd máme plameň na plno, potom plameň znížime.
Aby omeleta bola pekná a „nadýchaná“ vareškou posúvame strany omelety do stredu a stred prelievame na strany.
Keď už omeleta po stranách hnedne tak navrch poukladáme plátky syra, posypme červenou paprikou, trochu soli (syr obsahuje nejaké to množstvo soli) a čierneho korenia, takto necháme omeletu na panvici na miernom ohni asi pol minúty.
HOTOVO!

Tip:
Servírujeme na horúcom tanieri, aby sme si mohli jedlo vychutnať a jesť pomaly.
Podávame s čerstvým pečivom, ale dá sa jesť aj bez pečiva s prílohou čerstvého hlávkového šalátu.
Všetkým prajem dpbrú chuť.
