Slané mufiny - slané pečivko

Tento recept je rýchly, spotrebujete málo riadu, málo umývania a veľa radosti.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu
(zdroj: mufin's plate :o))

Suroviny: 10 PL lyžíc polohrubej múky, 10 PL lyžíc celozrnej múky, 3 vajíčka, 1 ČL soli, šálku oleja -1,5dc, asi 2,5 dc vlažnej vody, korenie podľa chuti - povensálske korenie, sušená pažítka, prášok do pečiva, slnečnicové semiačka, ľanové semiačka, sézamové semiačka, papierové košíčky na pečenie, arašidy alebo iné oriešky na ozdobenie. 

Z tychto surovín vznikne okolo 40 - 50 ks mufinov.

Postup: Všetky suroviny zmiešame okrem orieškov na ozdobenie. Cesto by malo byť vláčne tak aby sa dalo takmer nalievať do košíčkov, vodu do cesta prilievame postupne. Všetko sa rozmiešava veľmi ľahko, dokonca som nemusela použiť ani mixér. El. rúru si predohrejeme na 160 C. Na plech si najprv naukladáme košíčky a pomaly ich plníme. Stačí vliať tak do 1/3 max do polovice, v opačnom prípade papier povolí a cesto sa rozleje. Je idálne, ak si cesto prelejete do odmerky s zobáčikom, takto sa to vlieva lepšie. Pomôcť si pri tom môžete lyžicou, aby ste nepolievali aj plech (ťažšie sa to čistí). Keď Máme košíčky naplnené ozdobíme ich a šup s nimi do rúry. Pečie sa to asi 10 min. Stav upečenia môžme skontrolovať špáratkom, ak sa cesto nelepí sú hotové. Pozor, netreba to s provensálskym korením preháňať je veľmi výrazné (viem o čom hovorím, mne sa to podarilo). Samozrejme môžete použiť aj iné korenie podľa Vašej chuti a tiež aj jadierka.

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po upečení počkáme kým vychladnú, môžme jesť namiesto pečiva alebo k fľaši dobrého vínka či piva.

Prajem Všetkým dobrú chuť.

Anna Nemergutová

Anna Nemergutová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Obyčajný človek so svojimi trápeniami aj malými radosťami. Zoznam autorových rubrík:  Pre lepší zajtrajšokNaše slniečkoVarenieČriepkyAuta, cesty, postrehy šoféraPre zdravší zajtrajšokSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Skryť Zatvoriť reklamu