Hneď v úvode sa musím priznať, že základ tohto receptu mám od jedného známeho - Milana Z.. No skúsila som ho vylepšiť.
Budeme potrebovať: kuracie nohy - horné alebo dolné - podľa chuti, dobrú preprastanú slaninku, provensálske korenie, štipku rozmarínu, soľ, čierne korenie, cibuľu, mrazenú mladú mrkvičku.
Postup: kuracie nohy (KH) rozbalíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájeme na tenké plátky vložíme do pekáča (alebo janského skla) pridáme KN, soľ, čierne korenie, provensálske bylinky, rozmarín a nakoniec nezabudneme na slaninku a všetko to poriadne premiešame. Pokiaľ chceme mať všetko chutnejšie toto by sme mali urobiť večer pred varením, mäsko sa krásne navonia bylinkami a slaninkou. Pred samotným pečením vylovíme skrytú slaninku (pokiaľ sme to všetko popriadne premiešali) a poukladáme ju narh KN, KN podlejeme troškou vriacej vody, najprv všetko pečieme zakryté fóliou a asi po 15 min. odkryjeme. Slaninka sa začne topiť a všetko krásne rozvoniavať. KN občas polejeme výpekom, aby príliš nevyschli. Keď je už KN začínajú hnednúť do pekáča pridáme mrazenú mladú mrkvičku - každý podľa chuti (čím viac tým zdravšie- mala by sa s KN piecť aspoň 10 mim). V prípade, že KN sú už krásne hnedučké a chrumkavé môžeme všetko naservírovať.
Ako prílohu odporúčam varené zemiaky s maslom a pažítkou (dá sa aj s sušenou) a k tomu asi tak 3 PL zohriatej mrazenej kukurice.
Fotografiu nepripájam, nestihla som odfotiť.
Prajem všetkým krásny deň a veľa zdaru a nápadov pri varení.