Dioškina mňamka

V prvom rade by som chcela povedať, že: ---konečne som sa dostala k písaniu a najmä k písaniu receptíkov, ktoré sú vyskúšané, osvedčené, snáď aj chutné a zdravé:) ---niektoré budú z rôznych časopisov, z TV, vymyslené aj odkukané  ---no a napokon, poďme na to :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Tento recept som videla a počula dokopy asi tak 5 minút, keď som pripravovala Diošku v Omege na moderovanie správ pre TVNM a Raču. Ako si technik Kuko chystal príspevky, práve pustil aj Varenie. Čo som videla, som si dokonca :) zapamätala, Dioška mi hodila aj komentár a ja som sa rozhodla, že to dnes navarím. Skočila som do obchodu, nakúpila som a šup ho do hrnca s :

cca

500g bravčovej krkovičky

600- 700g šampiňónov

1 veľká cibuľa

4-5 strúčikov cesnaku

500g čerstvého, celého špenátu

200-300ml sladkej smotany

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

olej alebo tuk na pečenie

deci bieleho vína (nemusí byť!)

soľ, korenie a sladká mletá paprika

v prípade potreby- zahustenia- solamyl alebo niečo podobné.

Nakrájané mäsko mierne naklepeme. Na panvicu dáme rozohriať tuk a ešte neosolené, neokorenené mäso opečieme, aby sa zatiahlo. Keď mäso pustí šťavu a je belavé, osolíme ho, okoreníme a posypeme riadnou dávkou mletej papriky- z oboch strán. Podusíme, opečieme, podľa chuti, ako chcete. Potom mäsko vyberieme, odložíme na teplé miesto.

Cibuľu nadrobno nakrájame, pridáme do výpeku a dusíme. Keď je mierne sklovitá, pridáme nakrájaný cesnak. Neskôr, keď sme už cibuľku a cesnak "zadusili" :), pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny. Mali by byť čo najmenšie, aby sme ich mohli nakrájať na čo najväčšie kúsky- polovičky, štvrťky.. Dusíme, kým nezmäknú, ale môžu ostať aj mierne tvrdšie, lepšie chutia. Nakoniec pridáme umytý špenát. Ak sú listy väčšie, iba ich natrháme. Špenátové listy sa rýchlo sparia, netreba ich dlho dusiť, variť.

SkryťVypnúť reklamu

Pred dovarením pridáme do podusenej zeleninovej zmesy biele vínko, mierne povaríme a napokon prilejeme sladkú smotanu, ktorou sa celá zmes zjemní. Ak treba, dochutíme soľou a čiernym korením. A keď je zmes veľmi riedka, zahustíme ju..

Vopred upečené mäso môžeme pridať do šampiňónovej zmesy, ale ho môžme pri podávaní zmesou iba poliať. Podávame s dusenou ryžou.

Môj priateľ predtým ako ma spoznal a začala som mu variť, poznal iba vyprážaný syr s hranolkami a mekáč. Spomína si, že v jeden "hustý" deň zjedol AŽ 7 čísburgerov. Blééééééééééééééééééééééé... Teraz sa nevie "dožrať" mojich kreácií z kuchyne, zeleniny, brokolice, ovocia, a aj ryže. Ryže, ktorú som sa konečne odhodlala naučiť variť. :) Vždy som ja jej bála.. :)

SkryťVypnúť reklamu

(nie preto jedol iba hranolky!:))

Snáď vám Dioškina mňamka bude chutiť minimálne tak, ako nám :)

Nena Hvorková

Nena Hvorková

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som maličká Nenuška:)Nenuška ľúbi, Nenuška nemusí..Nenuška plače, Nenuška sa smeje až sa zadusí.. Nenuška vie, čo sa smie a čo zas nie..Nenuška často však na to z vysoka s..rie.. :)Nenuška si váži mnohého, avšak vážne si hľadí iba "svého".. Však každý máme kúsok svojho vákua :)) Zoznam autorových rubrík:  Uhol pohľaduTajomná komnataReceptáriumHlava - nehlavaVšetko, čo mám rada :)Moja parketaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

144 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

105 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu