reklama

Čo robí rómsky špecialista, keď 10-ročné dievča v Trebišove roznáša syfilis?

V Trebišove prostituujú deti, 8-14 ročné. Ide o dva závažné trestné činy – maloleté deti sa predávajú za sex a šíria pritom pohlavnú chorobu. Napriek tomu boli za celé tie roky obvinené len dve osoby.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (236)

Pán minister Kaliňák,

Chválite sa inštitútom rómskych policajných špecialistov. V našom dueli v relácii RTVS O5min12 ste o nich povedali toto: „...je to najnutnejšia časť policajtov v prípade boja s rómskou kriminalitou v osadách, vedia všetko, o nich, o rodinách, o rodinných zväzkoch, o tých všetkých, ktorí tam robia problémy, že je tam množstvo rodín, ktoré by normálne fungovali, keby neboli vťahovaní do problémov práve inými problémovými rodinami, lebo to nikdy nie je celá osada.“

Čo teda robí rómsky policajný špecialista v Trebišove, keď 10-ročná prostitútka roznáša syfilis?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Trebišove je už druhá vlna epidémie syfilisu, s ktorou mesto „bojuje“ od roku 2010. Za minulý rok tam evidovali 117 prípadov ochorenia, čo je 16-krát viac ako je celoslovenský priemer.

Podľa ľudí z terénu, lekárov z okresu, kožných aj gynekológov, v Trebišove prostituujú deti, 8-14 ročné. Ide o dva závažné trestné činy – maloleté deti sa predávajú za sex a šíria pritom pohlavnú chorobu. Napriek tomu boli za celé tie roky obvinené len dve osoby.

Okresný riaditeľ Policajného zboru v Trebišove Radoslav Fedor v tejto súvislosti pre médiá povedal:

„V súvislosti so šírením prenosného ochorenia syfilis v meste Trebišov sa na tunajšom odbore kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove, ako aj na Obvodnom oddelení PZ v Trebišove, vykonávalo skrátené vyšetrovanie vo veci prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou podľa § 167 Trestného zákona. Celkovo bolo realizovaných osem prípadov, z toho v dvoch bolo voči páchateľom vznesené obvinenie a bol spracovaný návrh na podanie obžaloby.“

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V máji 2017 sa k epidémii syfilisu vyjadril primár MUDr. Oto Szilagyi z ambulancie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Nemocnici Trebišov.

„Toto ochorenie je vo väčšine prípadov šírené pohlavnou promiskuitou dospelých, ADOLESCENTOV a v určitých komunitách aj DETÍ, ktoré to odpozorujú od svojich rodičov či v tzv. partiách.....Nezriedka sa na našej gynekologickej ambulancii stretávame s prvorodičkami, ktoré majú 14 rokov – a sú pozitívne na syfilis.“

Ak je rómsky policajný špecialista niekto, kto vie o jednotlivcoch, o rodinách, ich väzbách a spôsobe života úplne všetko, ako hovoríte, ako je možné, že ste za celé roky prostituovania detí, ktoré pri sexe za horalku roznášajú syfilis, obvinili DVOCH ľudí?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za každým prostitujúcim dieťaťom musí byť trestnoprávne zodpovedný rodič. Za každým prostitujúcim dieťaťom musí byť trestnoprávne zodpovedný kupliar. Za každým sexom za horalku alebo 5 eur musí byť sexuchtivý a trestnoprávne zodpovedný jednotlivec, ktorý sa dopustil závažného trestného činu. 

Policajti musia v týchto prípadoch konať na základe Zákona o policajnom zbore, aj na základe Trestného zákona.

§201

(1) Kto vykoná súlož s osobou mladšou ako pätnásť rokov alebo kto takú osobu iným spôsobom sexuálne zneužije, potrestá sa odňatím slobody na tri roky až desať rokov.

Načo nám je nový zákon o rómskej kriminalite, keď vaši ľudia nedodržiavajú ani platnú legislatívu? Trebišov nepotrebuje váš marketingový zákon, stačí, keď sa po 10 rokoch vo funkcii zasadíte o to, aby sa vaši ľudia riadili vašimi zákonmi. 

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  164
  •  | 
  • Páči sa:  5 382x

Srdcom som matka, novinárka, športovkyňa a niekto, koho vyrušujú rôzne skrivodlivosti sveta a má neustále nutkanie ich naprávať. V parlamente, na ulici, v rodine. Pred ideológiou uprednostňujem zdravý rozum a úsudok a mám rada slobodu. Slobodu jednotlivca. Píšem knihu, bicyklujem a behám. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu